Czy moja sunia ma robaki?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

od wczoraj zauważyłam białe kropki w kale mojej suni. Odrobaczałam ją dwa miesiące temu, zazwyczaj robię to co 3 miesiące, ale mając wątpliwości, podam jej środek już jutro.

Myślicie, że to „martwe” robaki? Mieliście już kiedyś taką sytuację?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

5 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś
    Matka chrzestna mojej mamy miała to strasznie dawno temu, jakieś 65 lat temu, i o mało nie umarła.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Moja suczka nie jest chora i wcale się nie drapie. Słuchajcie, to o czym piszesz, może pasować do bąblowca (Echinococcus). To tasiemiec, którym pies zaraża się poprzez zjedzenie zainfekowanych zwierząt. Pies wydala wtedy jaja w kale, ale sam nie wykazuje objawów choroby. Niestety, jeśli to człowiek przypadkiem połknie jaja tego pasożyta, wywołuje on bardzo poważną chorobę, która może być nawet śmiertelna.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzięki wszystkim, faktycznie, nie pomyślałam o jajach pasożytów, to musi być to, bo się nie ruszają, fuj! Używam Milbemaxu kupionego u weterynarza. Najpierw ją odrobaczę, bo skoro minęły już dwa miesiące, to może lek nie był do końca skuteczny. Zobaczę, czy to zadziała, a jeśli Milbemax nie pomoże, to skorzystam z Twojej rady, Natchris. W każdym razie, kiedy będę kupować środek na odrobaczenie, porozmawiam o tym z moim wetem.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Najlepiej będzie, jeśli udasz się do weterynarza, bo istnieje wiele różnych rodzajów robaków!!! Środek na odrobaczanie, którego użyłeś, może nie być skuteczny na wszystkie ich odmiany!!! Zanieś próbkę kału w sterylnym pojemniczku do badania przez swojego weterynarza...

Powodzenia :)

Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    P'titefleur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Kupujesz środek na odrobaczanie u swojego weterynarza? Te sprzedawane w aptekach nie są zbyt dobrej jakości.

Jak on się nazywa?

Przetłumaczony francuski
  • 5 komentarzy na temat 5

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post