Czy można brać udział w wystawach z wykastrowanym psem?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć! Słuchajcie, chciałabym brać udział w wystawach psów z moim psiakiem, jak już dorośnie. Jednak ze względu na to, że będę musiała go wykastrować, mam pewną wątpliwość... Czy mimo to nadal możemy startować?

To jamnik miniaturowy długowłosy arlekin (:

Dzięki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

14 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Solenneb
    Solenneb Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dla mnie tak, mogą brać udział, ale przecież ostatecznym celem wystaw jest hodowla, więc przy wykastrowanym psie nie ma to większego sensu. Zawsze możesz jednak napisać do ZKwP ^^

Nie, to nie jest możliwe, bo przy ocenie sędziowskiej jednym z kryteriów jest to, żeby jądra były na swoim miejscu i odpowiednio zeszły... Więc skoro nie ma już klejnotów... To po zawodach!

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Moim zdaniem tak, mogą, choć ostatecznie głównym celem wystaw jest przecież hodowla, więc jeśli zwierzak jest wykastrowany, to nie ma to większego sensu. Ale zawsze możesz jeszcze dopytać bezpośrednio w ZKwP ^^

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie, wykastrowane psy nie mogą brać udziału w wystawach... A dlaczego właściwie musisz go kastrować?

No właśnie, tak mi się wydawało, miałam co do tego wątpliwości...

Muszę go wykastrować, bo jest tej samej rasy co moja 7-letnia suczka chihuahua, która nie jest wysterylizowana. Naprawdę strasznie się boimy, że gdybyśmy to ją teraz poddali zabiegowi, mogłaby się już nie wybudzić z narkozy...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie, psy po kastracji nie mogą brać udziału w wystawach...

A dlaczego właściwie musisz ją kastrować?

Przetłumaczony francuski
  • 14 komentarzy na temat 14

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post