Czy ojciec szczeniaków może odwiedzić swoje maluchy?

Chloenew
Chloenew Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!!! Moja suczka właśnie urodziła 6 przepięknych szczeniaków!

To była niespodziewana ciąża, ale jesteśmy bardzo szczęśliwi, widząc te małe kuleczki miłości 😍

Chciałabym się dowiedzieć, jak to teraz wygląda z tatą? Obecnie moja sunia jest oddzielona od samca i innych zwierząt razem ze swoimi maluchami. Ma dostęp do środka i mały prywatny ogródek tylko dla siebie – prawdziwy luksus!

Ale samiec bardzo chce podejść i zobaczyć szczeniaki... Czy mogę mu pozwolić na nie zerknąć? Jak to najlepiej zorganizować? A jeśli nie, to dlaczego? Czy mama go dopuści, czy może go zaatakować?

Dzięki wielkie 🙏 Do usłyszenia

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

4 odpowiedzi
Sortuj według:
  • M
    Mel1 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Powiem tak: najlepiej dajcie matce zdecydować, czy chce, żeby samiec podchodził do szczeniaków. Na początku po prostu bądźcie przy tym i obserwujcie sytuację. W razie gdyby mama wyraźnie sobie tego nie życzyła, dopilnujcie, żeby pies nie nalegał. Kiedy moi rodzice mieli miot, **** siedziała ze szczeniakami w kojcu. Na początku nie chciała dopuszczać do nich samców, ale z czasem powoli je zaakceptowała. Mimo to psy nie wchodziły do samego kojca – miały kontakt z maluchami dopiero wtedy, gdy te same zaczęły z niego wychodzić. W każdym razie uważam, że to matka najlepiej wie, czy pozwolić na kontakt, czy nie. Wszystko zależy od konkretnych psów, charakteru każdego z nich i tego, jakie mają ze sobą relacje itp.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Zawsze możesz pozwolić mu na obwąchanie wszystkiego przez jakąś barierkę, na przykład bramkę – zobaczysz wtedy, czy mama czuje się komfortowo. Zaraz po porodzie suczki mogą reagować w dość zaskakujący sposób; to może być kategoryczne „nie”, ale też „tak” albo wielkie „może” :-)

Każda sunia jest inna.

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Odczekajcie parę dni, bo na początku samica będzie agresywna. Poczekajcie najlepiej z tydzień i zachowajcie ostrożność.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

U mnie to samo. Kontakt może wyjść tylko na dobre.

Przetłumaczony francuski
  • 4 komentarzy na temat 4

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post