Czy psy widzą duchy?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
„Zostało to udowodnione” – bardzo chętnie się dowiem kiedy, przez kogo i przede wszystkim w jaki sposób. No dobra, rozumiem, że pewne sytuacje mogą dawać do myślenia i sugerować, że zwierzaki widzą „duchy”, ale twierdzenie, że to absolutna prawda potwierdzona naukowo, to już lekka przesada.
Przyznanie, że psy i koty widzą jakieś byty, oznaczałoby, że posiadają one biologiczne i anatomiczne zdolności wzrokowe, o których nie mamy bladego pojęcia, skoro sami ich nie mamy. Trudno byłoby więc potwierdzić coś takiego w badaniu naukowym.
Mimo wszystko, Boubie, jeśli masz pod ręką jakiś dowód na to, że faktycznie zostało to zweryfikowane przez poważny eksperyment naukowy, to z wielką chęcią go przeczytam.
O cholera.
Molly zaczęła wodzić wzrokiem po całym naszym salonie, wybiegała na korytarz i wracała do pokoju cała wystraszona... Podobno w moim domu straszy, ale dobra, nie będę tu pisać o zjawiskach paranormalnych.
Miłego wieczoru! :)
Tak, ja też nie przyszłam tu rozmawiać o zjawiskach paranormalnych, ale jej zachowanie wydawało mi się dziwne... teraz już lepiej to rozumiem... no i słuchaj, to pytanie wcale nie było takie głupie. Mój anioł stróż w każdym razie raczej mnie nie straszy... jest bardzo grzeczna!
14 komentarzy na temat 14