Dawkowanie kropli na pchły (pipeta)
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
To brzmi już o wiele rozsądniej! Dajcie nam znać, jak Wasz pies toleruje ten lek! Dzięki!
Jeśli chcecie przeczytać obszerny artykuł o hot spocie, zajrzyjcie na tę stronę. Jest tam wszystko świetnie wyjaśnione.
http://www.cliniqueveterinairecalvisson.com
Niektórzy weterynarze radzą nawet, żeby założyć kołnierz. No to do dzieła. gigi397
Buziaki Misantrope, Be Cool, cześć Fabrice! No nie, Misantrope, nieźle ten Twój psiak oberwał. Mój weterynarz też mi to kiedyś polecał, ale to farmaceutka ostrzegła mnie przed tymi pipetami. Jeśli wybierasz się do zoologicznego, to uważaj, Fabrice. Są tam mistrzami w nawijaniu makaronu na uszy. Przynajmniej tutaj w Belgii – ja tam wpadam tylko po karmę dla królików i szynszyli, jakieś zabawki czy akcesoria. Co gorsza, są miejsca, gdzie sprzedają zwierzaki: psy, koty, egzotyki itp. Nawet nie pytaj, w jakim są stanie i w jakich warunkach je trzymają. To skandal. Potrafią sprzedawać szczeniaki, o których nie mają zielonego pojęcia, za jakieś 1650 zł. Jeśli wcisnęli ci dawkę na 20-30 kg, to pewnie tylko dlatego, że nie mieli już tych na 10-20 kg. No tak, kasa musi się zgadzać!!!!! Pozdrawiam, Fabrice. Przedzwoń najlepiej do swojego weterynarza, on najprędzej udzieli Ci fachowej rady.
Mój mastif i moje pozostałe psiaki dostają tabletkę Bravecto co trzy miesiące! Zobaczcie na zdjęciu, jaki jest efekt po pipecie Frontline! Moja znajoma, która ma dwa białe owczarki szwajcarskie, miała dokładnie ten sam problem. Hot spot! Uważajcie na te pipety, bo są bardzo źle tolerowane!

Cześć,
No i mam taki problem.
Sprzedawca powiedział mi: „trzeba wybierać pipety pod kątem dorosłej wagi psa”.
Przez to mam teraz pipety dla psów o wadze 20-40 kg, a mój pies waży obecnie tylko 13 kg.
Więc wychodzi na to, że nie powinnam ich teraz używać.
No nie.
Pipety dobiera się pod wagę psa. Więc jeśli Twój pies waży 13 kg, to wybierasz pipety dla psów o wadze 10–20 kg...
9 komentarzy na temat 9