Dawkowanie kropli na pchły (pipeta)

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Kupiłem kropelki Frontline Combo dla mojego szczeniaka rasy bobtail.

Mały waży 13 kg.

Sprzedawca powiedział nam, żebyśmy wzięli dawkę dla psów 20-40 kg, bo rzekomo trzeba brać pod uwagę wagę, jaką pies osiągnie w dorosłości.

Ale teraz, gdy przyszło do aplikacji, nie jestem już tego taki pewny.

Czy to opakowanie jest przeznaczone dla psów, które aktualnie ważą 20-40 kg, czy mogę mu to podać bez żadnych obaw?

Do usłyszenia!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

9 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś

To brzmi już o wiele rozsądniej! Dajcie nam znać, jak Wasz pies toleruje ten lek! Dzięki!

Przetłumaczony francuski
    Gigi397
    Gigi397 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    okeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej, dzięęęęęęki Fabriceeeeee. powodzenia gigi397
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć, Byliśmy właśnie u weterynarza. Dostaliśmy preparat Vectra dla psów o wadze 10-25 kg. Do usłyszenia!
    Przetłumaczony francuski
    Gigi397
    Zgłoś

Jeśli chcecie przeczytać obszerny artykuł o hot spocie, zajrzyjcie na tę stronę. Jest tam wszystko świetnie wyjaśnione.

http://www.cliniqueveterinairecalvisson.com

Niektórzy weterynarze radzą nawet, żeby założyć kołnierz. No to do dzieła. gigi397

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Mój piesek miał wtedy tylko cztery miesiące! Jego hot spotem zajmował się angielski dermatolog. Przez całe tygodnie miałam straszne wyrzuty sumienia i mnóstwo się napłakałam! Mój biedny Moumouth miał potworny świąd, który łagodził jedynie kortyzon! Wyrzuć te pipety albo oddaj je jakiemuś psu, który stosuje je od dawna. W razie wątpliwości lepiej odpuść – młody, ogolony bobtail wcale nie wygląda ładnie, a to drapanie to była jakaś masakra! Pozdrawiam!
    Przetłumaczony francuski
    Gigi397
    Zgłoś

Buziaki Misantrope, Be Cool, cześć Fabrice! No nie, Misantrope, nieźle ten Twój psiak oberwał. Mój weterynarz też mi to kiedyś polecał, ale to farmaceutka ostrzegła mnie przed tymi pipetami. Jeśli wybierasz się do zoologicznego, to uważaj, Fabrice. Są tam mistrzami w nawijaniu makaronu na uszy. Przynajmniej tutaj w Belgii – ja tam wpadam tylko po karmę dla królików i szynszyli, jakieś zabawki czy akcesoria. Co gorsza, są miejsca, gdzie sprzedają zwierzaki: psy, koty, egzotyki itp. Nawet nie pytaj, w jakim są stanie i w jakich warunkach je trzymają. To skandal. Potrafią sprzedawać szczeniaki, o których nie mają zielonego pojęcia, za jakieś 1650 zł. Jeśli wcisnęli ci dawkę na 20-30 kg, to pewnie tylko dlatego, że nie mieli już tych na 10-20 kg. No tak, kasa musi się zgadzać!!!!! Pozdrawiam, Fabrice. Przedzwoń najlepiej do swojego weterynarza, on najprędzej udzieli Ci fachowej rady.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mój mastif i moje pozostałe psiaki dostają tabletkę Bravecto co trzy miesiące! Zobaczcie na zdjęciu, jaki jest efekt po pipecie Frontline! Moja znajoma, która ma dwa białe owczarki szwajcarskie, miała dokładnie ten sam problem. Hot spot! Uważajcie na te pipety, bo są bardzo źle tolerowane!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć,

No i mam taki problem.

Sprzedawca powiedział mi: „trzeba wybierać pipety pod kątem dorosłej wagi psa”.

Przez to mam teraz pipety dla psów o wadze 20-40 kg, a mój pies waży obecnie tylko 13 kg.

Więc wychodzi na to, że nie powinnam ich teraz używać.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No nie.

Pipety dobiera się pod wagę psa. Więc jeśli Twój pies waży 13 kg, to wybierasz pipety dla psów o wadze 10–20 kg...

Przetłumaczony francuski
  • 9 komentarzy na temat 9

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post