Dlaczego pies wącha ludziom *****?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Mam pytanie! Moja sunia pozwala się wąchać po pupie i w miejscach intymnych. Dlaczego tak jest? Dzięki!
Psy wąchają tyłki, bo to ich instynkt – w ten sposób psy i koty rozpoznają się nawzajem i sprawdzają swój zapach. Czasami zdarza się, że pies wącha ***** człowieka, żeby zasygnalizować, że w tym miejscu jest jakiś problem zdrowotny albo że zaraz może się on pojawić. Nie ma co się tym martwić, ale jeśli wejdzie to Twojemu zwierzakowi w nawyk, odepchnij go i powiedz stanowczym tonem NIE, a potem przestań zwracać na niego uwagę przez kilka minut (około 25–35 minut). Powtarzaj to działanie za każdym razem, gdy Twój psiak robi to wielokrotnie w ciągu dnia (nawet 10–15 razy). NIE BIJ SWOJEGO PSA PRZY ODPYCHANIU, BO MOŻE SIĘ PRZECIWKO TOBIE ZBUNTOWAĆ!! Najlepiej odpychać go w okolicach szyi. Jeśli masz inne pytania dotyczące zachowania swojego zwierzaka, śmiało pytaj, chętnie na nie odpowiem. Miłego wieczoru.
Przyznam szczerze, że zadałam to pytanie, bo rano suczka mojej sąsiadki obwąchała mi *****, jak tylko wysiadły z windy. Nie chciała mnie w ogóle puścić lol 😳. Obie z sąsiadką byłyśmy tak samo zażenowane 😳, ale koniec końców się z tego pośmiałyśmy. Podeszłam do tego z uśmiechem, to przecież nic złego.
Suczka mojej teściowej też tak czasem robi (też rzadko), za to samce dają mi święty spokój.
lol
Dzięki za odpowiedź.
No to przynajmniej wiadomo, kiedy trzeba iść się umyć haha
Hehe, zostaw przy psiaku jedne brudne majtki i jedne czyste, a zobaczysz, które będą miały większe wzięcie ;-)
Cześć,
Moim zdaniem są ku temu dwa powiązane ze sobą powody:
1) To ta część naszego ciała, która znajduje się akurat na wysokości psiego nosa (zobaczysz, że taki chihuahua znacznie rzadziej wącha tyłki przechodniów), a w dodatku jest to miejsce, które nieco „wystaje”.
2) To bardzo „zapachowe” miejsce. Nawet jeśli jesteśmy idealnie czyści, nasze narządy płciowe są tuż obok, a skoro pies uwielbia wąchać bieliznę (najlepiej tę BRUDNĄ), to od razu pcha się nam prosto w krocze^^.
Pies po prostu nie ma pojęcia o czymś takim jak „dobre maniery” czy „przyzwoitość”^^
9 komentarzy na temat 9