Gdzie znajdę tego przepięknego psa?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć,
Na zdjęciu widać bardzo wysportowanego psa z czarną sierścią, ale „pitbull w typie czarnej pantery” nie jest oficjalną nazwą rasy. Wygląda to raczej na mieszańca w typie molosa (coś w stylu American Staffordshire Terrier / pitbull), ale tylko profesjonalista (behawiorysta, weterynarz czy fundacja) będzie mógł dać Ci wiarygodną opinię po zobaczeniu go na żywo.
Jeśli szukasz takiego psa, koniecznie dowiedz się więcej o przepisach dotyczących ras uznawanych za agresywne i nie wahaj się skontaktować ze schroniskami lub fundacjami – często mają one takie psiaki do adopcji.
Osobiście też uwielbiam ten motyw „czarnej pantery”, ale trzymam się go raczej w dodatkach: mam pierścionek z panterą ze stali nierdzewnej kupiony w Celesta, co pozwala na fajny styl bez martwienia się o kwestie rasy czy prawo.
Powodzenia w poszukiwaniach 🙂
To czarny pies

Dzień dobry, myślę, że mowa o rasie Canis Panther – została ona stworzona w 1970 roku poprzez skrzyżowanie dobermana z czarnym labradorem, dogiem niemieckim i amerykańskim staffordshire terrierem.
Wygląda to bardziej na jakiegoś kotowatego niż na psowatego 😅 Mam wrażenie, że te zdjęcia są trochę przerobione w Photoshopie...

Hej, to czarny American Bully, a nie pitbull. Co więcej, można go normalnie kupić lub adoptować, bo jest wielu hodowców, tak samo jak w przypadku American Pitbull Terriera czy amstaffa. Jednak żeby adoptować American Bully, w przeciwieństwie do pitbulla czy amstaffa, nie potrzebujecie certyfikatu kompetencji, o ile zrobicie u weterynarza ocenę rasy, gdy szczeniak skończy 8 miesięcy.