Gdzie znajdę tego przepięknego psa?

C
Cimino33 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej wszystkim, dzień dobry lub dobry wieczór, szukam konkretnego typu psa, którego wcześniej nigdy nigdzie nie widziałem. Z moich poszukiwań wynika, że to może być American Pit Bull Terrier w typie "black panther". Wrzucam fotki, żebyście wiedzieli, o co dokładnie mi chodzi.

Czy to jest właściwa nazwa tej rasy?

Gdzie mógłbym znaleźć takiego psiaka?

Z góry wielkie dzięki za każdą pomoc..

Gdzie znajdę tego przepięknego psa?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

107 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • C
    Zgłoś

Dokładnie, irytujące są takie tematy. Brzmi to jak dzieciak, który chce dostać Action Mana, dorośnij w końcu!

To tylko prośba o informacje, nie potrzebuję durnych uwag. Spodobało mi się konkretne zwierzę i po prostu robię rozeznanie, bo tak, chcę sprawdzić, czy mogę w ogóle rozważyć sprawienie sobie czegoś, co mi się podoba. I to mimo tego, że wiem, że w przypadku zwierzaka wygląd to nie wszystko. Nie widzę w tym żadnej niedojrzałości.

Przetłumaczony francuski
    C
    Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi, jestem w Belgii... nie ma tutaj żadnych przepisów dotyczących pitbulli.
    Przetłumaczony francuski
    C
    Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi, jestem w Belgii... nie ma tutaj żadnych przepisów dotyczących pitbulli.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Nie, to po prostu czarny pitbull z żółtymi oczami i kopiowanymi uszami. Ale żeby lepiej przyciągnąć naiwniaków, nazywa się go „black panther pitbull” albo „exotic panther” – to po prostu taki wygląd i tyle.

Przetłumaczony francuski
    Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Ja myślę, że to mieszaniec doga argentyńskiego, ucharakteryzowany specjalnie po to, żeby sprzedać to zdjęcie naiwniakom.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No dokładnie, irytujący ten temat.

To brzmi jak dzieciak, który koniecznie chce dostać Action Mana... No serio, pora w końcu trochę dorosnąć!

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

To fakt, wygląd to nie wszystko 👌

Mnie tam ten pies przeraża

Przetłumaczony francuski
    Jean-Yves
    Jean-yves Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Tak, to nic innego jak pitbull, któremu jacyś dranie okaleczyli uszy, żeby wyglądał groźniej.

A psa nie bierze się przecież tylko ze względu na wygląd.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzień dobry, Niezależnie od tego, czy ten pies to pitbull jakiegokolwiek typu, we Francji i tak byłby zakazany. Black Panther nie ma takiej budowy – ma dłuższą kufę i mniej masywną czaszkę... Poza tym, nie sugerujcie się wyłącznie wyglądem, trzeba też brać pod uwagę charakter... W USA regularnie wypuszcza się na rynek kynologiczny rasy i krzyżówki oparte tylko na morfologii. Te psy nie mają żadnej wartości użytkowej, mają po prostu robić większe wrażenie niż pies sąsiada. Jako miłośnicy psów, wybierajcie uznane rasy, które są sprawdzone i przede wszystkim ustabilizowane, zarówno pod względem wyglądu, jak i ogólnego charakteru.
    Przetłumaczony francuski
    Beaujabote
    Beaujabote Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Ja tam widzę po prostu całkowicie czarnego psa z efektami wizualnymi, żeby robił większe wrażenie. A jeśli to pitbull, to żeby go mieć, trzeba będzie przeprowadzić się do USA 😁
    Przetłumaczony francuski
  • 100 komentarzy na temat 107

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post