Gdzie znajdę tego przepięknego psa?

C
Cimino33 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej wszystkim, dzień dobry lub dobry wieczór, szukam konkretnego typu psa, którego wcześniej nigdy nigdzie nie widziałem. Z moich poszukiwań wynika, że to może być American Pit Bull Terrier w typie "black panther". Wrzucam fotki, żebyście wiedzieli, o co dokładnie mi chodzi.

Czy to jest właściwa nazwa tej rasy?

Gdzie mógłbym znaleźć takiego psiaka?

Z góry wielkie dzięki za każdą pomoc..

Gdzie znajdę tego przepięknego psa?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

107 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    To Pitbull, więc uszy zostały okaleczone. Zdjęcie na pewno było przerobione, żeby pies wyglądał groźniej... i w ogóle uważam, że to dziwne, żeby mówić o psie, jakby był jakimś przedmiotem... No właśnie, dokładnie to samo mówimy 😉
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To pitbull, więc uszy zostały okaleczone. Zdjęcie na pewno było przerobione, żeby psy wyglądały groźniej i tyle. Poza tym uważam, że to bardzo dziwne, żeby mówić o psie, jakby był jakimś przedmiotem...
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No, z tego co czytałem, to chyba robili dolewkę krwi Cane Corso, żeby uzyskać te żółte oczy. To tak samo jak ze wszystkimi rasami kotów, u których wykorzystano syjamy, żeby uzyskać umaszczenie typu point.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie wiem, czy to cane corso, ale w każdym razie ten wygląda „normalnie”!

Za to tamten ma jakieś dziwne oczy, które wyglądają na serio przerobione.

Przetłumaczony francuski
    Emma1975
    Emma1975 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

To nie jest przypadkiem cane corso??

Popatrzcie na te zdjęcia czarnych CC z jasnożółtymi oczami, podobne, co nie?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Osobiście uwielbiam czarne psy, zwłaszcza te krótkowłose. Ale tutaj mam spore wątpliwości i chciałbym zobaczyć tego psa na żywo, bo Photoshop potrafi zdziałać cuda...

Dokładnie to samo myślę od samego początku. Ten pies naprawdę nie wygląda naturalnie, a zwłaszcza te jego oczy, które bardziej przypominają wilkołaka niż psa!

Przetłumaczony francuski
    Quiz
    Quiz Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Osobiście uwielbiam czarne psiaki, zwłaszcza te krótkowłose.

Ale tutaj jestem sceptyczny i chciałbym zobaczyć psa na żywo, bo Photoshop potrafi zdziałać cuda...

Przetłumaczony francuski
    Emma1975
    Emma1975 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Te oczy to nie jest przypadkiem jakiś efekt retuszu?? Wygląda prawie jak sztuczny pies wyjęty z filmu science fiction!

Z budowy jest całkiem nieźle wyrzeźbiony, jak taki duży rhodesian! To samo ten ogon jak bicz... On jest chyba sporo większy od pitbulla, co nie? W każdym razie, faktycznie... jak widzę, że ludzie przechodzą na drugą stronę ulicy na widok mojego Ridgebacka, to nawet nie chcę sobie wyobrażać, co się dzieje przy tym psie...!

Osobiście nienawidzę psów z kopiowanymi uszami... od razu nadaje im to taki mega groźny wygląd. A przecież takie uszka są tak cudownie mięciutkie do głaskania...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Chcę tylko doprecyzować, że nigdy nie napisałem, że ten pies jest „brzydki” – moja wypowiedź nie miała nic wspólnego z kwestią urody czy jej braku. Chodziło mi o całą tę otoczkę i fantazje, jakie się wokół niego tworzy.

Kiedy ludzie wydają grube tysiące złotych na psa, nie kupują „tylko” zwierzaka, ale całe to marzenie, które im się przy okazji sprzedaje. To w ogóle ciekawe do przeanalizowania, jak się w to trochę głębiej wgryźć. Swoją drogą, są hodowcy, którzy faktycznie „zasługują” na swoją renomę, a są też tacy, u których wygląda to trochę gorzej.

Przetłumaczony francuski
  • 60 komentarzy na temat 107

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post