Gdzie znajdę tego przepięknego psa?

C
Cimino33 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej wszystkim, dzień dobry lub dobry wieczór, szukam konkretnego typu psa, którego wcześniej nigdy nigdzie nie widziałem. Z moich poszukiwań wynika, że to może być American Pit Bull Terrier w typie "black panther". Wrzucam fotki, żebyście wiedzieli, o co dokładnie mi chodzi.

Czy to jest właściwa nazwa tej rasy?

Gdzie mógłbym znaleźć takiego psiaka?

Z góry wielkie dzięki za każdą pomoc..

Gdzie znajdę tego przepięknego psa?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

107 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

No dobra, dla tych, którzy nie załapali, co mnie tak zraziło w wiadomości autora: „Dzień dobry / Dobry wieczór, szukam konkretnego typu auta, którego nigdy wcześniej nie widziałem. Z moich poszukiwań wynika, że to Lamborghini Aventador 338. Wrzucam zdjęcia dla jasności. Czy to na pewno właściwa nazwa tego modelu? I gdzie mógłbym go dostać?”.

Mam młodszego brata w tym samym wieku i gdyby jutro wyjechał mi z takim tekstem o psie, moja reakcja byłaby dokładnie taka sama.

Przetłumaczony francuski
     Sky
    sky Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    W sumie zgadzam się z Lorna (mimo że ostatnio wypowiada się w nieco bardziej „napiętym” tonie 😌), a sformułowanie „sprawić sobie coś, co mi się podoba” wcale nie brzmi uspokajająco. Ma się wrażenie, jakby pisał o jakimś przedmiocie, typu wypasiony telewizor, który chce sobie kupić pod choinkę. A co zrobi, jak pies urośnie i przestanie mu się podobać? Zwłaszcza że to może nastąpić dość szybko, skoro interesuje go TYLKO wygląd psa i to, skąd go wziąć, a nie jego potrzeby i obowiązki, które się z tym wiążą... Zresztą, trzeba by to sprawdzić, ale wydaje mi się, że w Belgii też obowiązują konkretne przepisy dotyczące pitbulli, więc prawnie ten plan i tak wydaje mi się skazany na porażkę. No i logistyka – skoro są dostępne tylko w USA, to musi to kosztować majątek (pewnie grube tysiące złotych), zarówno jeśli chodzi o sam zakup, jak i późniejsze utrzymanie. 😐 Z drugiej strony, ten pies faktycznie jest przepiękny, robi wrażenie! 😲 Szkoda tylko, że żeby uzyskać taki wygląd, trzeba go okaleczać i pewnie stosować inne, dość mętne metody... 😔
    Przetłumaczony francuski
    M
    Mel1 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Szczerze mówiąc, ten pies jest dla mnie po prostu przepiękny! Każdy ma swój gust – jedni wolą pieski „pluszaki”, inni takie, które budzą respekt. Autor posta szuka informacji. I myślę, że większość z nas robiła dokładnie to samo przed przygarnięciem psa (kiedy wybieramy psa rasowego). Szukamy rasy, która podoba nam się wizualnie, a potem dowiadujemy się o jej charakterze i potrzebach. To moim zdaniem całkiem sensowne podejście. Lorna, kiedy czytam twoją odpowiedź, w której porównujesz to do dzieciaka chcącego zabawkę... Cóż, pisząc w ten sposób, nikomu nie pomagasz. Dla kogoś, kto przyszedł po konkretne informacje, taka uwaga jest bezużyteczna i tylko go rani – sugerujesz, że chce psa tak, jak dziecko chce modną zabawkę. Rozumiem oczywiście problem nadużyć w hodowlach, które nastawiają się tylko na modę, ale uświadamiać i informować można w zupełnie inny sposób.
    Przetłumaczony francuski
    A
    Aurélie87000 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Poszperałem trochę w sieci i znalazłem hodowlę psa, którego szukasz, tyle że znajduje się ona w Stanach Zjednoczonych. http://www.xxldesignerpitbulls.com

Przetłumaczony francuski
    Enicia
    Enicia Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Lol... No jasne, ten jest zdecydowanie mniej groźny 😁 z tamtym pitbullem „Czarną Panterą” lepiej nie zadzierać, ale tego to aż chce się pogłaskać....

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

A tak w ogóle, to patrzcie, jaką znalazłam czarną panterę! Jest przeuroczy i u nas jest dozwolony!!

No tak, tylko że on ani trochę nie przypomina czarnej pantery! 👈

Nie, to jest „czarny świniomisiak”! Krzyżówka małej świnki i miniaturowego niedźwiadka.

Przetłumaczony francuski
    Beaujabote
    Beaujabote Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cimino, nie chcę wyjść na marudę, ale wydaje mi się, że w Belgii też macie przepisy dotyczące pitbull terrierów.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Okej Cercle, co konkretnie cię zastanawia w moim sposobie odpowiadania? Chciałabym poznać twój punkt widzenia – zawsze jestem gotowa się dostosować, jeśli tylko może to przynieść korzyść jakiemukolwiek żywemu stworzeniu.

Przetłumaczony francuski
    Clecle09700
    Clecle09700 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Nie, wcale nie uważam Pana argumentu za żałosny, w pełni go rozumiem. Sam nie przejmuję się zbytnio wyglądem psa. To raczej Pana sposób pisania i zwracania się do innych bardziej mnie zastanawia. Ale jak sam Pan mówi: „każdy ma swój punkt widzenia” i myślę, że dotyczy to również tej osoby.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

A tak poza tym, to znalazłam taką czarną panterę! Jest przesłodki i do tego legalny w Polsce!!

No tak, tylko że on w ogóle, ani trochę nie przypomina czarnej pantery! 👈

Przetłumaczony francuski
  • 80 komentarzy na temat 107

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post