Gdzie znajdę tego przepięknego psa?

C
Cimino33 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej wszystkim, dzień dobry lub dobry wieczór, szukam konkretnego typu psa, którego wcześniej nigdy nigdzie nie widziałem. Z moich poszukiwań wynika, że to może być American Pit Bull Terrier w typie "black panther". Wrzucam fotki, żebyście wiedzieli, o co dokładnie mi chodzi.

Czy to jest właściwa nazwa tej rasy?

Gdzie mógłbym znaleźć takiego psiaka?

Z góry wielkie dzięki za każdą pomoc..

Gdzie znajdę tego przepięknego psa?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

107 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

No dobra, dla tych, którzy nie załapali, co mnie tak zraziło w wiadomości autora: „Dzień dobry / Dobry wieczór, szukam konkretnego typu auta, którego nigdy wcześniej nie widziałem. Z moich poszukiwań wynika, że to Lamborghini Aventador 338. Wrzucam zdjęcia dla jasności. Czy to na pewno właściwa nazwa tego modelu? I gdzie mógłbym go dostać?”.

Mam młodszego brata w tym samym wieku i gdyby jutro wyjechał mi z takim tekstem o psie, moja reakcja byłaby dokładnie taka sama.

Przetłumaczony francuski
     Sky
    sky Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    W sumie zgadzam się z Lorna (mimo że ostatnio wypowiada się w nieco bardziej „napiętym” tonie 😌), a sformułowanie „sprawić sobie coś, co mi się podoba” wcale nie brzmi uspokajająco. Ma się wrażenie, jakby pisał o jakimś przedmiocie, typu wypasiony telewizor, który chce sobie kupić pod choinkę. A co zrobi, jak pies urośnie i przestanie mu się podobać? Zwłaszcza że to może nastąpić dość szybko, skoro interesuje go TYLKO wygląd psa i to, skąd go wziąć, a nie jego potrzeby i obowiązki, które się z tym wiążą... Zresztą, trzeba by to sprawdzić, ale wydaje mi się, że w Belgii też obowiązują konkretne przepisy dotyczące pitbulli, więc prawnie ten plan i tak wydaje mi się skazany na porażkę. No i logistyka – skoro są dostępne tylko w USA, to musi to kosztować majątek (pewnie grube tysiące złotych), zarówno jeśli chodzi o sam zakup, jak i późniejsze utrzymanie. 😐 Z drugiej strony, ten pies faktycznie jest przepiękny, robi wrażenie! 😲 Szkoda tylko, że żeby uzyskać taki wygląd, trzeba go okaleczać i pewnie stosować inne, dość mętne metody... 😔
    Przetłumaczony francuski
    M
    Mel1 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Szczerze mówiąc, ten pies jest dla mnie po prostu przepiękny! Każdy ma swój gust – jedni wolą pieski „pluszaki”, inni takie, które budzą respekt. Autor posta szuka informacji. I myślę, że większość z nas robiła dokładnie to samo przed przygarnięciem psa (kiedy wybieramy psa rasowego). Szukamy rasy, która podoba nam się wizualnie, a potem dowiadujemy się o jej charakterze i potrzebach. To moim zdaniem całkiem sensowne podejście. Lorna, kiedy czytam twoją odpowiedź, w której porównujesz to do dzieciaka chcącego zabawkę... Cóż, pisząc w ten sposób, nikomu nie pomagasz. Dla kogoś, kto przyszedł po konkretne informacje, taka uwaga jest bezużyteczna i tylko go rani – sugerujesz, że chce psa tak, jak dziecko chce modną zabawkę. Rozumiem oczywiście problem nadużyć w hodowlach, które nastawiają się tylko na modę, ale uświadamiać i informować można w zupełnie inny sposób.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Poszperałem trochę w sieci i znalazłem hodowlę psa, którego szukasz, tyle że znajduje się ona w Stanach Zjednoczonych. http://www.xxldesignerpitbulls.com

Przetłumaczony francuski
    Enicia
    Enicia Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Lol... No jasne, ten jest zdecydowanie mniej groźny 😁 z tamtym pitbullem „Czarną Panterą” lepiej nie zadzierać, ale tego to aż chce się pogłaskać....

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

A tak w ogóle, to patrzcie, jaką znalazłam czarną panterę! Jest przeuroczy i u nas jest dozwolony!!

No tak, tylko że on ani trochę nie przypomina czarnej pantery! 👈

Nie, to jest „czarny świniomisiak”! Krzyżówka małej świnki i miniaturowego niedźwiadka.

Przetłumaczony francuski
    Beaujabote
    Beaujabote Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cimino, nie chcę wyjść na marudę, ale wydaje mi się, że w Belgii też macie przepisy dotyczące pitbull terrierów.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Okej Cercle, co konkretnie cię zastanawia w moim sposobie odpowiadania? Chciałabym poznać twój punkt widzenia – zawsze jestem gotowa się dostosować, jeśli tylko może to przynieść korzyść jakiemukolwiek żywemu stworzeniu.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie, wcale nie uważam Pana argumentu za żałosny, w pełni go rozumiem. Sam nie przejmuję się zbytnio wyglądem psa. To raczej Pana sposób pisania i zwracania się do innych bardziej mnie zastanawia. Ale jak sam Pan mówi: „każdy ma swój punkt widzenia” i myślę, że dotyczy to również tej osoby.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

A tak poza tym, to znalazłam taką czarną panterę! Jest przesłodki i do tego legalny w Polsce!!

No tak, tylko że on w ogóle, ani trochę nie przypomina czarnej pantery! 👈

Przetłumaczony francuski
  • 80 komentarzy na temat 107

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post