Główki krewetek

Emla
Emla Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Szybkie pytanko?

Tak się złożyło, że mam krewetki, ale ich nie jem...

Czy mogę je podać psom?

Obierać je, czy w całości będzie okej?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

8 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Jeśli znacie jakieś kury, to sprawcie im frajdę, ale w przypadku psów czy kotów lepiej tego unikać.
    Przetłumaczony francuski
    Damsdams
    Damsdams Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Osobiście, czy to krewetki (szare, a już na pewno nie te królewskie haha), czy langustynki, zawsze usuwam ten ostry kolec z przodu, a mój łobuz wręcz uwielbia całe wnętrze głowy 🥱

Przetłumaczony francuski
    Emla
    Emla Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Spokojnie, nie panikujcie, było ich tylko 6, a po obraniu to właściwie tylko nadały smaku ich miskom 😂. Pomogłem w czymś sąsiadowi, więc w rewanżu przyniósł mi dzisiaj obiad – była ryba i krewetki z grilla... no i teraz już wszystko wiecie 😅. Dzięki za wasze odpowiedzi.
    Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Mmm...😋😋😋 możesz z tego zrobić sos, jest po prostu boski! A jeśli wam nie posmakuje, to będzie dla piesków. Jeśli macie tego dużo, możecie przelać to do foremek na lód i zamrozić (szczęściarze!)
    Przetłumaczony francuski
    D
    Del2244 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    U niektórych gatunków krewetek na głowie znajduje się twarde i kłujące rostrum – to jedyny potencjalnie niebezpieczny element. Mieliśmy kiedyś labka, który zajadał się krabami na plaży 😆
    Przetłumaczony francuski
    Beaujabote
    Beaujabote Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

A cholesterolem się nie przejmuj – życie jest teraz wystarczająco smutne, żeby nie skorzystać z okazji i nie sprawić sobie odrobiny przyjemności 😁

Przetłumaczony francuski
    Beaujabote
    Beaujabote Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Hej Emla

ale zazdro, krewetki są mega dobre – oddaj je sąsiadom, jeśli sama ich nie jesz – tylko pod żadnym pozorem nie dawaj ich swoim futrzakom w całości – na głowie mają taki jakby kolec

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Ja osobiście głowy unikam. Po pierwsze, to ma w sobie mnóstwo rzeczy, które podnoszą cholesterol...

Przetłumaczony francuski
  • 8 komentarzy na temat 8

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post