Guzek na podniebieniu

E
Emmy-1012 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim, właśnie przypadkiem zauważyłem, że mój roczny pies ma guzek o wielkości nieco ponad 0,5 cm na podniebieniu (zaraz za przednimi zębami). Czy ktoś może mi powiedzieć, czy to normalne?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

17 odpowiedzi
Sortuj według:
  • N
    Nina123 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, to pewnie Ci za wiele nie pomoże... ale szukałam informacji i nie znalazłam żadnych odpowiedzi... (moja sunia ma dokładnie to samo). Ach, zapomniałabym – widziałam, że istnieje taki niezbyt groźny nowotwór, który przytrafia się młodym psom, a moja ma 2 lata 😕 (na podniebieniu, coś w tym stylu...
    Przetłumaczony francuski
    P
    Piloum Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, co powiedział Ci weterynarz? Mój golden retriever ma to samo.
    Przetłumaczony francuski
    C
    Christine07612 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór

Czy masz już może jakąś odpowiedź w sprawie swojego psa? Pytam, bo mój chihuahua ma dokładnie to samo.

Pozdrawiam serdecznie

Przetłumaczony francuski
    C
    Christine07612 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór

Mój pies ma dokładnie to samo i bardzo się martwię. Czy może mi Pan/Pani powiedzieć, co to była za mała kulka na podniebieniu?

Pozdrawiam

Przetłumaczony francuski
    A
    Alison8569 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry, możecie mi powiedzieć, co wasz weterynarz powiedział o tym guzku? Bo mój roczny psiak ma to samo i też się martwię.

Przetłumaczony francuski
    J
    Johannalinel Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Bardzo dziękuję za Twoją odpowiedź. Wybiorę się do mojego weterynarza w tym tygodniu, cały czas pilnując, żeby to nie urosło. Tak jak piszesz, najważniejsze to być spokojnym i nie ryzykować ;)

Dzień dobry,

Moja sunia ma dokładnie taki sam guzek na podniebieniu i bardzo się martwię. Byłam już u mojego weta i poradził mi zrobienie biopsji. Bardzo chciałabym się dowiedzieć, co powiedział Twój weterynarz i co to ostatecznie było.

Z góry wielkie dzięki!

Przetłumaczony francuski
    Seb66
    Seb66 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć wszystkim, właśnie przypadkiem zauważyłem, że mój roczny pies ma taką kulkę o wielkości nieco ponad 0,5 cm na podniebieniu (zaraz za przednimi zębami). Czy ktoś może mi powiedzieć, czy to normalne?

Cześć, udało Ci się dowiedzieć, co to była za kulka? Moja 8-miesięczna sunia ma to samo na podniebieniu, u góry za małymi ząbkami. Wizyta u weterynarza kosztowała mnie około 260 zł (antybiotyk i leki przeciwzapalne), minął miesiąc i nic się nie zmienia. Mam wrażenie, że wbił jej się tam kawałek kości albo patyka, ale nie da się tego wyciągnąć, a w ogóle to nie mam pewności, co to właściwie jest... W każdym razie dzięki. Poza tym, podobnie jak u Twojego psiaka, ona jest w pełnej formie i nie wygląda na to, żeby jej to jakoś przeszkadzało, ale boję się, że wda się infekcja, jeśli faktycznie siedzi tam jakieś ciało obce. Dzięki!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry

Czy udało Ci się dowiedzieć czegoś od weterynarza w sprawie tej małej kuleczki, którą on ma na podniebieniu??

Bardzo się martwię, bo mój ma dokładnie to samo... różnica jest taka, że miewa jakby ataki i dziwnie oddycha przez nos... jeśli masz jakieś informacje, będę Ci ogromnie wdzięczna

Przetłumaczony francuski
    E
    Emmy-1012 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Bardzo dziękuję za odpowiedź. Wpadnę do mojego weterynarza jeszcze w tym tygodniu, a w międzyczasie będę obserwować, czy to się nie powiększa. Tak jak Pan/Pani pisze, najważniejsze to mieć święty spokój i nie ryzykować ;)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Obie mają małe uwypuklenie na środku. Nie jest ono przesunięte tak jak u Twojego psa. Ale równie dobrze może mu nic nie być, może to być ropień zęba albo po prostu zjadł osę... To naprawdę jest malutkie. Najlepiej, żebyś się nie martwiła i nie ryzykowała, przejdź się z tym zdjęciem do weterynarza. To nic nie kosztuje, a jeśli lekarz jest w porządku, to powie Ci, co się dzieje, bez brania pieniędzy za wizytę. Na Twoim miejscu właśnie tak bym zrobiła. Mój weterynarz potwierdził u nas tasiemca na podstawie zdjęć kupy, więc u Ciebie to i tak znacznie przyjemniejsza i łatwiejsza sprawa ;-)
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 17

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post