Ile kup dziennie?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Eee, nie do końca malkia... Wybacz, ale pies robiący 7-8 kup dziennie to nie jest „normalna” sytuacja... To świadczy o tym, że pies po prostu nie przyswaja tego, co je....
Cześć!
Liczba kup nie ma większego znaczenia – najważniejsze jest to, żeby stolce miały odpowiednią konsystencję i kolor. Jeśli Twój pies ma dobrą dietę, to cała reszta zależy po prostu od jego metabolizmu lub trybu życia.
Denis, twój pies nie jest na diecie BARF, skoro dodajesz mu ryż... Nie myl diety domowej z BARF-em... To dwie zupełnie inne rzeczy... BARF nie zawiera ŻADNYCH zbóż i wszystko podaje się na surowo...
Faktycznie, jeśli pies robi dużo kup, to znaczy, że nie przyswaja tego, co je, więc organizm po prostu to wydala...
Dzięki za wszystkie wasze wiadomości.
Moja waży teraz około 9 kg i ma prawie 3 miesiące (dokładnie to kończy je za trzy dni), więc z wagą chyba wszystko jest okej, prawda?
Tak, karmię ją karmą Royal Canin Maxi Junior, czyli tą ze zbożami, a teraz przechodzę na Maxi Junior Active, żeby posiłki były bardziej treściwe – mam nadzieję, że to pomoże ograniczyć zjadanie kup. Próbowaliśmy karmy Orijen przy naszym pierwszym malinoisie, ale bardzo źle na nią zareagował, więc teraz mam spore opory, żeby do niej wracać...
Zobaczę, czy z czasem te sprawy z kupami się uspokoją, a jeśli nie, to pogadam o tym z weterynarzem.
wszystko zależy od karmy – przy tych, które mają w składzie dużo zbóż, pies nie trawi ich w pełni, więc będzie częściej robił kupę. Psy na diecie surowej załatwiają się znacznie rzadziej i w mniejszych ilościach... poza tym to szczeniak, on trawi szybciej niż dorosły pies...