Jakiego towarzysza wybrać dla mojego psa?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Okej, super :)!
Super! Dzięki wielkie za Wasze rady! Poświęcę teraz trochę czasu, żeby go przyzwyczaić do kotów i zobaczę, jak będzie reagował :)
Adoptowałem kota, żeby mój pies miał towarzystwo, i wszystko poszło świetnie.
Jeśli planujecie zrobić to samo i macie jakieś pytania, śmiało piszcie tutaj.
Na razie mam dla was jedną, jedyną radę: przedstawcie psu każdego potencjalnego kandydata. Kiedy więc idziecie obejrzeć kocięta, weźcie ze sobą psa i zróbcie zapoznanie. Tak właśnie zrobiłem. Zostawiłem szczeniaka w aucie. Wybrałem kotka, wyniosłem go i zaniosłem do samochodu. Położyłem go obok psa, żeby sprawdzić ich wzajemne reakcje. Spodobało mi się ich nastawienie, więc zdecydowałem się na adopcję.
Powodzenia!!

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=2ZuNOvzWpFc]
Kot na pewno byłby świetnym towarzyszem dla Twojego psa. Wbrew powszechnym przekonaniom, pies i kot mogą się naprawdę dobrze dogadywać. Trzeba będzie jednak dać im trochę czasu, żeby się ze sobą „oswoili”. Myślę też, że na początku warto bardzo uważać, żeby pies nie zaatakował kota (albo na odwrót, zresztą^^).
Cześć!
Zwierzęta są trochę jak my – działają głównie na wyczucie.
Jeśli bierzesz kotka, to uważaj, bo widziałem już sytuację, w której mały kotek zginął przez dorosłego psa (nawet jeśli ten nie zrobił tego specjalnie). W zabawie pies może go zranić albo i gorzej... Trzeba ich ciągle pilnować, a przecież i tak zawsze przyjdzie taki moment, że zwierzaki zostaną na chwilę same. Więc tak średnio to widzę... Poza tym to kwestia szczęścia i cierpliwości, bo niezależnie od tego, na co się zdecydujesz, i tak trzeba po prostu sprawdzić, czy między nimi zaiskrzy.
6 komentarzy na temat 6