Kopulacja u kastrowanego psa

M
Ml012 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór,

Potrzebuję pomocy w pewnej sprawie. Mam dwa małe pieski: samca i suczkę. Piesek został wykastrowany w schronisku w zeszłym roku i jest u nas od roku.

Od dwóch dni samiec kopuluje z suczką (3 razy w ciągu dwóch dni). Słyszałam, że takie sytuacje mogą się zdarzać, ale zastanawiam się, czy to normalne, że robi to aż tak często.

Czy możecie mi coś podpowiedzieć w tym temacie??

Z góry dziękuję!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

18 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Dog-Sport Kennel
    Dog-sport kennel Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, tak, to normalne, jeśli został wykastrowany po 7-8 miesiącu życia. Jeśli zabieg został przeprowadzony prawidłowo, nic wam nie grozi i nie będzie żadnych szczeniaków. Z kolei psy mogą się „zakleszczyć” po samym stosunku.

Samiec może wskakiwać na inne samce, a samica na inne samice lub samce – w takim przypadku to kwestia dominacji i tutaj też nie ma ryzyka, że pojawią się szczeniaki lol 😁

Przetłumaczony francuski
    Twinklestar
    Twinklestar Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Skleszczenie jest spowodowane przez sukę, która gwałtownie kurczy macicę, żeby nasienie nie wypłynęło od razu na ziemię ze względu na pozycję podczas krycia, a nie przez samca.

To mięśnie pochwy się kurczą, a nie macicy... to jednak nie do końca to samo miejsce! =)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Skleszczenie wynika z tego, że **** gwałtownie kurczy macicę, żeby nasienie nie wypłynęło od razu na ziemię ze względu na pozycję podczas krycia, a nie zależy to od samca.

Pochwa, która zaciska się przy pełnej erekcji psa... Wszystko jest ze sobą powiązane (no i przy okazji same psiaki też w tej fazie lol)

Przetłumaczony francuski
    L
    Loups des vosges Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, uważam, że to świetnie wpływa na równowagę waszych psiaków.

Myślę, że sprawa sięga nawet głębiej.

W grupie psów jest to już dość wymowne, ale w stadzie w grę wchodzi wręcz status społeczny i pozycja w hierarchii. Sam akt reprodukcji pozwala każdemu psu dowiedzieć się, jakie jest jego miejsce.

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

W takim razie miłego wieczoru wszystkim👋

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś
    Tak, to wykastrowany samiec, Lorna.
    Przetłumaczony francuski
    L
    Lorna Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Czyli doszło do złączenia z wykastrowanym samcem, Tania?

Jeśli chodzi o to, czy to dobrze, czy źle, zgadzam się z Tania i Turdus :-)

Myślę, że to ani jedno, ani drugie, po prostu instynkt. (choć samica pewnie i tak czuje się potem lepiej albo jest mniej „napięta”)

A tak w ramach żartu, ostatnio na imprezie musiałem tłumaczyć kumplowi, że koty wcale nie parzą się dla przyjemności LOL

Najwyraźniej umknęło mu info o tych małych haczykach na penisie ^^

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś

Tam, gdzie nie ma skleszczenia... widziałam przypadek „zakleszczenia”. Lorna

Ups, moje „może” odnosiło się do komentarza przed Twoim

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, To prawda, dość często zdarza się, że kastrowane samce kryją ciężarne suczki. Nic to nie daje ani jednemu, ani drugiemu, bo sam akt wynika wyłącznie z instynktu, a nie z przyjemności (z tego co wiem, co najmniej dwa gatunki współżyją nie tylko w celu przedłużenia gatunku... człowiek i bonobo, pewnie znalazłoby się coś jeszcze, ale u psów krycie jest ściśle powiązane ze stanem suczki)... Antropomorfizm u niektórych osób wprawia mnie w osłupienie. Zatem... nic nadzwyczajnego, ani to pozytywne, ani negatywne. Tak jak wspomniała Tania28700, w razie uderzenia lub silnego wygięcia, kość prącia może ulec złamaniu (ale to zdarza się naprawdę rzadko). Istnieją też choroby przenoszone drogą płciową (no tak, psy mają przynajmniej ten jeden punkt wspólny z nami 😁), ale to by wymagało, żeby wasze psy „figlowały” na lewo i prawo (to tylko taki żart, tak dla jasności) i żeby któryś z nich był już nosicielem...
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 18

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post