Kopulacja u kastrowanego psa

M
Ml012 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór,

Potrzebuję pomocy w pewnej sprawie. Mam dwa małe pieski: samca i suczkę. Piesek został wykastrowany w schronisku w zeszłym roku i jest u nas od roku.

Od dwóch dni samiec kopuluje z suczką (3 razy w ciągu dwóch dni). Słyszałam, że takie sytuacje mogą się zdarzać, ale zastanawiam się, czy to normalne, że robi to aż tak często.

Czy możecie mi coś podpowiedzieć w tym temacie??

Z góry dziękuję!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

18 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • L
    Lorna Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

No właśnie, to dobre pytanie, Tania... Czy opuszka powiększy się bez ejakulacji? Czy dojdzie do tego słynnego sczepienia?

Nie mam pojęcia, ale wydaje mi się, że nie, bo to zazwyczaj następuje w ostatniej fazie, już po wytrysku.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dla psów nie istnieją żadne tabu. Seks to po prostu reakcja na pierwotny instynkt, który moim zdaniem może w dużej mierze pomóc w zachowaniu równowagi w ich relacjach.

Trzeba na to patrzeć jak na zabawę, czynność taką samą jak jedzenie czy spanie.

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Nie wolno interweniować, dopóki samiec nie skończy, bo grozi to złamaniem prącia lub zranieniem psa. Pod żadnym pozorem ich nie rozdzielajcie. Suczka również mogłaby przy tym ucierpieć.
    Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć

Szczerze wątpię, żeby to było takie super dla równowagi u psów

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry, myślę, że to doskonałe dla równowagi waszych psów.

Przetłumaczony francuski
    Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Do czasu operacji mojej starszej samiczki mój wykastrowany samiec parzył się z nią co pół roku przez pełne trzy dni na okrągło. Oczywiście nie ma w tym żadnych przeciwwskazań.

Przetłumaczony francuski
    M
    Zgłoś

Super, wielkie dzięki za pomoc!!!

Miłego dnia!

Przetłumaczony francuski
    M
    Zgłoś
    Cześć, to właściwie bardzo dobra wiadomość. Całe szczęście, że kiedy nadarzy się okazja, wykastrowane psy zachowują zdolność do krycia. A co do częstotliwości – jest młody, więc to zupełnie normalne. Okej, czyli mam im pozwalać na to i nie ma ryzyka, że coś sobie zrobią? Widziałam, że niektórzy ludzie je rozdzielają, ale aż serce mi pęka na samą myśl... 😔
    Przetłumaczony francuski
  • 18 komentarzy na temat 18

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post