Krew w kupie u mojego szczeniaka
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Dobry wieczór,
Zadzwońcie na ostry dyżur weterynaryjny w waszej okolicy. Silna biegunka, a tym bardziej krwawa, może być dla młodych szczeniaków śmiertelna w ciągu zaledwie kilku godzin.
Mój 3-miesięczny szczeniak ma krew w kupie, dosłownie jedną małą kropelkę. Stolce są miękkie, ale to nie jest biegunka. Byłam u mojego weterynarza, który przepisał po prostu Smectę i lek na uregulowanie flory jelitowej (nie jestem pewna, czy tak to się fachowo nazywa).
Ale strasznie się martwię!!!
Co powinnam zrobić?
Cześć wszystkim, mam ten sam problem. Milo ma 2,5 miesiąca i dołączył do naszej rodziny wczoraj. Maluch ma krew w kale, stolce są miękkie, ale bez biegunki. Od razu skontaktowałam się z hodowcą, który powiedział, że jeśli do jutra to nie przejdzie, trzeba będzie zastosować jednodniową głodówkę, a potem wrócić do podawania karmy. Nie potrafię przestać się zamartwiać. Czy ktoś mógłby mi coś doradzić, proszę?
Dzięki wszystkim!
Mój Guizmo miał ten problem tydzień temu: krwotoczne zapalenie jelit. Wygląda to bardzo groźnie, ale da się to wyleczyć. Pomogły leki osłonowe na jelita i karma lekkostrawna. Trzymaj się, u nas to była wina leków przeciwzapalnych.
Wizyta u weterynarza jest konieczna, bo u szczeniaka sytuacja może się błyskawicznie pogorszyć i skończyć się tragicznie.
Mój pies miał krwawe biegunki... załatwiał się już samą krwią... Możesz sobie wyobrazić tę panikę, ale naprawdę trzeba zachować spokój, bo stresowanie go w niczym nie pomoże.
Po jakim czasie wszystko wróciło do normy? Bo mój 8-tygodniowy szczeniak też właśnie zaczął mieć krwawe biegunki. To zupełnie nowa sytuacja, co mam robić, żeby to ustało?