Krew w kupie u mojego szczeniaka

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Mój 3-miesięczny szczeniak ma krew w kupie, dosłownie jedną małą kropelkę. Kupy są miękkie, ale to nie jest typowa biegunka. Byłem u weterynarza, który przepisał po prostu Smectę i lek na uregulowanie flory jelitowej (nie jestem pewien, czy tak to się fachowo nazywa).

Ale strasznie się martwię!!!

Co mam robić??

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

16 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Ava1506
    Ava1506 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, Mój 3-miesięczny szczeniak ma krew w kale, to tylko jedna mała kropelka. Stolce są miękkie, ale to nie jest typowa biegunka. Byłam u mojego weterynarza, który przepisał po prostu Smectę i lek na uregulowanie flory jelitowej (nie jestem pewna, czy tak to się fachowo nazywa). Ale strasznie się martwię!!! Co mam robić?? Cześć, Mam ten sam problem z moim 7-miesięcznym szpicem. Czy możesz dać znać, jak to się u Was dalej potoczyło? Proszę o odpowiedź.
    Przetłumaczony francuski
    D
    Del2244 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór,

Zadzwońcie na ostry dyżur weterynaryjny w waszej okolicy. Silna biegunka, a tym bardziej krwawa, może być dla młodych szczeniaków śmiertelna w ciągu zaledwie kilku godzin.

Przetłumaczony francuski
    J
    Jade 125 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzień dobry, mam bulteriera i szczeniaki. Pieski są chore, nie chcą nic jeść, a w ich odchodach pojawiła się krew. Próbowałam karmić je butelką, ale nie chcą pić, a to mało, co uda mi się im podać, od razu wymiotują. Nie wiem już, co robić, jeśli możecie mi coś doradzić... Strasznie się martwię, szczeniaki mają dopiero 2 miesiące. Ich mama też była chora, miała gorączkę i nie jadła, teraz powoli zaczyna już jeść, ale z maluchami jest bardzo źle.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć,

Mój 3-miesięczny szczeniak ma krew w kupie, dosłownie jedną małą kropelkę. Stolce są miękkie, ale to nie jest biegunka. Byłam u mojego weterynarza, który przepisał po prostu Smectę i lek na uregulowanie flory jelitowej (nie jestem pewna, czy tak to się fachowo nazywa).

Ale strasznie się martwię!!!

Co powinnam zrobić?

Cześć wszystkim, mam ten sam problem. Milo ma 2,5 miesiąca i dołączył do naszej rodziny wczoraj. Maluch ma krew w kale, stolce są miękkie, ale bez biegunki. Od razu skontaktowałam się z hodowcą, który powiedział, że jeśli do jutra to nie przejdzie, trzeba będzie zastosować jednodniową głodówkę, a potem wrócić do podawania karmy. Nie potrafię przestać się zamartwiać. Czy ktoś mógłby mi coś doradzić, proszę?

Dzięki wszystkim!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mój Guizmo miał ten problem tydzień temu: krwotoczne zapalenie jelit. Wygląda to bardzo groźnie, ale da się to wyleczyć. Pomogły leki osłonowe na jelita i karma lekkostrawna. Trzymaj się, u nas to była wina leków przeciwzapalnych.

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Wizyta u weterynarza jest konieczna, bo u szczeniaka sytuacja może się błyskawicznie pogorszyć i skończyć się tragicznie.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Zachowaj spokój... bez względu na wszystko. Obserwuj jego kupy, wróć do weterynarza, jeśli sytuacja się pogorszy i sprawdź, czy karma jest odpowiednia. Jeśli jedzenie mu nie służy, zmień je dopiero, gdy poczuje się trochę lepiej, żeby nie fundować mu dodatkowych rewolucji, skoro i tak już źle się czuje.

Mój pies miał krwawe biegunki... załatwiał się już samą krwią... Możesz sobie wyobrazić tę panikę, ale naprawdę trzeba zachować spokój, bo stresowanie go w niczym nie pomoże.

Po jakim czasie wszystko wróciło do normy? Bo mój 8-tygodniowy szczeniak też właśnie zaczął mieć krwawe biegunki. To zupełnie nowa sytuacja, co mam robić, żeby to ustało?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć wszystkim! Mam ten sam problem co nyron u mojej 4-miesięcznej suczki beagle o imieniu Malina. Od dzisiejszego wieczora zauważyłam u niej kilka kropel jasnoczerwonej krwi tuż obok kupy. Kupiłam ją w Belgii w zeszły piątek i wszystko było w porządku. Sprzedawca dał mi karmę Royal Canin Junior, a kiedy mi się skończyła, kupiłam wczoraj Pedigree Junior z kurczakiem i ryżem. Czy myślicie, że te krople krwi mogą być spowodowane nagłą zmianą marki karmy? Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć wszystkim, właśnie kupiłem suczkę pitbulla, ma półtora miesiąca. Mam to samo zmartwienie – moja mała ma kilka kropel krwi przy każdej kupie. Bardzo mnie to niepokoi. Czy to może być wina jedzenia albo trawienia w tym wieku? célinéo, widzę, że nieźle ogarniasz ten temat, będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć wszystkim, Od soboty wieczorem mamy w domu małą, czarną suczkę szpica o imieniu Louna, która ma 3,5 miesiąca. Dzisiaj rano po przebudzeniu zauważyliśmy przy jej odchodach dwie-trzy krople krwi. Czy to coś poważnego? Bardzo się niepokoimy, bo mamy ją u siebie zaledwie od soboty. Byliśmy już u weterynarza, żeby ją zaczipować i podać drugą dawkę przypominającą szczepionki – czy to możliwe, że to jakaś reakcja po szczepieniu? Hodowczyni powiedziała nam, że odrobaczała ją w zeszłym tygodniu i kolejny raz mamy to zrobić dopiero za trzy tygodnie. Co powinniśmy teraz zrobić? Z góry dziękuję za wasze rady!
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 16

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post