Krew w kupie u mojego szczeniaka

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Mój 3-miesięczny szczeniak ma krew w kupie, dosłownie jedną małą kropelkę. Kupy są miękkie, ale to nie jest typowa biegunka. Byłem u weterynarza, który przepisał po prostu Smectę i lek na uregulowanie flory jelitowej (nie jestem pewien, czy tak to się fachowo nazywa).

Ale strasznie się martwię!!!

Co mam robić??

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

16 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Humeur-De-Chien
    Humeur-de-chien Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć Ptitpou,

Jakiego koloru jest krew w jego kupie?

Przetłumaczony francuski
    Célineo
    Célineo Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Daj znać, co u Was! Biedna niunia! Mam nadzieję, że szybko jej się polepszy...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Właśnie ją odrobaczyłam, ale najwyraźniej nie ma robaków...

Dobrze, zaraz sprawdzę skład!

Wielkie dzięki

Przetłumaczony francuski
    Célineo
    Zgłoś

Tego typu problemy często biorą się (tak mi się przynajmniej wydaje) z jedzenia. Może to być coś, co pies gdzieś podwędził, albo czasem robaki, jeśli psiak jest bardzo wrażliwy (tak było z moim – miałem dwa psy z robakami, jeden miał straszne bóle brzucha i kompletnie nic nie było widać, a ten mój, jak tylko je złapał, to od razu dostał krwawej biegunki...).

Jeśli chodzi o karmę, to musisz patrzeć na skład... Pierwsza rzecz na liście to ta, której jest w środku najwięcej. Jako że pies jest mięsożercą, pierwszym składnikiem musi być mięso, inaczej to już na starcie jest coś nie tak. Osobiście unikam wszelkiego rodzaju „mączek z...”. Dla psów, które miewają problemy żołądkowe, zazwyczaj poleca się chude mięsa (typu kurczak, ryba itp., a unika się dziczyzny czy wołowiny), bo są łatwiej strawne. No i ogólnie karmy bezzbożowe są po prostu lepiej dopasowane do potrzeb psa. Więc zerknij na opakowanie, sprawdź skład i zobacz. Sam pierwszy składnik już Ci sporo powie, a potem trzeba się wczytać w szczegóły.

Zresztą, samo w sobie surowe jedzenie pozostaje najlepszym wyborem, ale nie zawsze łatwo jest się za to zabrać...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzięki!

Po czym mam poznać, że to karma mu nie służy?

Przetłumaczony francuski
    Célineo
    Zgłoś
    Zachowaj spokój... bez względu na wszystko. Obserwuj jego kupy i wróć do weterynarza, jeśli stan się pogorszy. Sprawdź też, czy karma jest dobra – jeśli mu nie służy, zmień ją dopiero wtedy, gdy poczuje się trochę lepiej. Lepiej nie fundować mu zmiany diety w momencie, kiedy i tak już źle się czuje. Mój pies miał kiedyś krwawe biegunki... załatwiał się już samą krwią... Możesz sobie wyobrazić, jaka to była panika, ale naprawdę trzeba zachować spokój, bo stresowanie go w niczym nie pomoże.
    Przetłumaczony francuski
  • 16 komentarzy na temat 16

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post