Krew w kupie u mojego szczeniaka
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć Ptitpou,
Jakiego koloru jest krew w jego kupie?
Daj znać, co u Was! Biedna niunia! Mam nadzieję, że szybko jej się polepszy...
Właśnie ją odrobaczyłam, ale najwyraźniej nie ma robaków...
Dobrze, zaraz sprawdzę skład!
Wielkie dzięki
Tego typu problemy często biorą się (tak mi się przynajmniej wydaje) z jedzenia. Może to być coś, co pies gdzieś podwędził, albo czasem robaki, jeśli psiak jest bardzo wrażliwy (tak było z moim – miałem dwa psy z robakami, jeden miał straszne bóle brzucha i kompletnie nic nie było widać, a ten mój, jak tylko je złapał, to od razu dostał krwawej biegunki...).
Jeśli chodzi o karmę, to musisz patrzeć na skład... Pierwsza rzecz na liście to ta, której jest w środku najwięcej. Jako że pies jest mięsożercą, pierwszym składnikiem musi być mięso, inaczej to już na starcie jest coś nie tak. Osobiście unikam wszelkiego rodzaju „mączek z...”. Dla psów, które miewają problemy żołądkowe, zazwyczaj poleca się chude mięsa (typu kurczak, ryba itp., a unika się dziczyzny czy wołowiny), bo są łatwiej strawne. No i ogólnie karmy bezzbożowe są po prostu lepiej dopasowane do potrzeb psa. Więc zerknij na opakowanie, sprawdź skład i zobacz. Sam pierwszy składnik już Ci sporo powie, a potem trzeba się wczytać w szczegóły.
Zresztą, samo w sobie surowe jedzenie pozostaje najlepszym wyborem, ale nie zawsze łatwo jest się za to zabrać...
Dzięki!
Po czym mam poznać, że to karma mu nie służy?
16 komentarzy na temat 16