Kursowanie między miską a nami

Bobkat
Bobkat Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Chciałabym zrozumieć zachowanie mojej suczki podczas jedzenia.

To straszny łakomczuch – jak tylko widzi nas z jedzeniem, to aż ją nosi. Oczywiście bardzo uważamy i nie dajemy jej nic z tego, co sami podjadamy.

Zawsze je po nas. Gdy tylko widzi, że kończymy posiłek i sprzątamy ze stołu, pędzi do kuchni i czeka na swoje chrupki z miną pod tytułem: „Ratunku, umieram z głodu, już nie wytrzymam, biedna ja!”.

Moje pytanie dotyczy jej zachowania: nakładamy jej karmę, ona się na nią rzuca, zostawiamy ją, żeby mogła spokojnie zjeść, a sami siadamy w salonie.

Zjada część porcji, po czym przychodzi do mojego męża, patrzy na niego, potem podchodzi do mnie, też na mnie patrzy i wraca do jedzenia. Czasem powtarza to kilka razy pod rząd.

O co może jej chodzić? Myślicie, że to jej sposób na powiedzenie „dzięki, to jest pyszne”?

Trochę mnie to zastanawia.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

11 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Żeby podziękować?

Nie.

Pies dziękuje spojrzeniem, jeśli jesteśmy tuż obok, ale nie będzie przechodzić do innego pokoju tylko po to, żeby „podziękować”.

Twoja sunia może i jest łakomczuchem, ale prawdopodobnie jest bardziej lękliwa niż głodna. Chce się po prostu upewnić, że wciąż tam jesteś i że nie wykorzystasz momentu, kiedy je, żeby ją po kryjomu porzucić.

Myślę, że byłoby miło z Twojej strony posiedzieć przy niej, kiedy je, biedactwo.

Przetłumaczony francuski
  • 11 komentarzy na temat 11

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post