Mieszanka husky i samojeda?

L
Llywarn Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Tak jak sugeruje tytuł, interesuje mnie krzyżówka husky'ego i samojeda.

Właściwie to od kilku miesięcy widzę mnóstwo ogłoszeń dotyczących tej mieszanki. Szczeniaki są sprzedawane w cenach psów z rodowodem, a na zdjęciach wyglądają uroczo – no ale wiadomo, maluchy zawsze są słodkie...

Zastanawiam się więc:

- Jak wyglądają dorosłe psy? (jeśli macie jakieś fotki, to chętnie zobaczę)

- Jaki mają charakter? (mimo że każdy pies jest jedyny w swoim rodzaju, to pewnie mają jakieś cechy wspólne)

- Jak to u nich wygląda ze zdrowiem, biorąc pod uwagę ryzyko PRA (postępującego zaniku siatkówki), dystrofii rogówki i zaćmy u husky oraz dysplazji u samojedów?

Ogłoszenia są wystawiane przez „profesjonalistów” (a przynajmniej tak figurują w serwisie). Jeśli są tu właściciele takich miksów, dajcie znać i koniecznie pochwalcie się swoimi psiakami!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

53 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    W sumie to, że jakiś portal wyświetla hodowle psów... niby czemu nie, ale niektórzy mogą pomyśleć, że to jakaś gwarancja rzetelności, a wcale tak nie musi być. Może lepiej byłoby po prostu skupić się na prowadzeniu forum i nie polecać konkretnych hodowli, bo Wamiz (zresztą jak każda inna strona) nie jest w stanie zagwarantować, czy są one faktycznie wiarygodne.
    Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Profesjonalny hodowca... mam co do tego spore wątpliwości, raczej zwykły handlarz! No nie, ja też nieraz trafiałam na ogłoszenia rzekomych profesjonalnych hodowców, którzy rozmnażają psy bez rodowodu, krzyżując rasy, które akurat mają u siebie. Nie rozumiem, jak to możliwe, że jeszcze nie odebrano im przydomka! To prawda, że zaznaczają, że to zwierzęta bez papierów, ale jeśli chce się robić to porządnie, to nie robi się takich przypadkowych krzyżówek.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dla mnie Wamiz to żaden autorytet ^^ (Wybacz, Wamiz)

LOL

Nie o to chodzi... powiedzmy, że Wamiz nie prześwietla każdego hodowcy, zanim go doda do bazy. To po prostu usługa (katalogi firm też przecież nie sprawdzają umiejętności każdego fachowca przed wpisaniem go na listę).

Przetłumaczony francuski
    Emma1975
    Emma1975 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Husky x Akita?

O rany, idealny pies rodzinny, zwłaszcza dla mało aktywnych osób w mieście. Codzienność musi być nieźle intensywna.

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dla mnie Wamiz to żaden autorytet ^^

(Sorki, Wamiz)

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Zgłoś

No niby profesjonalista, bo działalność zgłoszona, ale jeśli chodzi o profesjonalizm w sensie rzetelnej roboty, to tu właśnie zaczynają się schody ^^

Jak mówię „pro”, to mam na myśli kogoś naprawdę dobrego – tak jak Usain Bolt jest mistrzem szybkości, jest po prostu fachowcem w swojej dziedzinie.

Taka zarejestrowana hodowla to dla mnie żaden profesjonalista, tylko zwykły handlarz żywymi maskotkami.

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Zgłoś
    Profesjonalny hodowca... mam co do tego wątpliwości, ale na pewno zawodowy handlarz!
    Przetłumaczony francuski
    Damsdams
    Damsdams Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Bardzo lubię oglądać stare zdjęcia.

Rasy tak bardzo się zmieniły w ciągu stulecia:

Bokser 1898

Buldog angielski 1900

Bull terrier, lata 90. XIX wieku

Można by tak wymieniać w przypadku niemal wszystkich innych ras.

Przetłumaczony francuski
    Ratonlaveur
    Ratonlaveur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Nikt nie odpowiada „no, taki sobie”, kiedy mówisz, że masz samojeda 🙄

Przetłumaczony francuski
    Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

To zdjęcie z reniferami, wygląda trochę jak łajka, co nie?

Przetłumaczony francuski
  • 40 komentarzy na temat 53

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post