Mój pies kładzie się pod drzwiami wejściowymi, dlaczego?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Mój pies robi dokładnie to samo, on tak jakby pilnuje wejścia, żeby widzieć wszystkich gości. No i też dlatego, że skoro to schody, to jest po prostu wyżej. Najważniejsze, że schodzi ci z drogi, kiedy mu każesz albo kiedy wracasz – to dowód na to, że wcale cię pod tym względem nie dominuje.
Dzień dobry
Faktycznie, gdyby robił to tylko po to, żeby zwrócić na siebie Twoją uwagę, kładąc się w przejściu, nie robiłby tego w nocy, kiedy jest sam. Najprawdopodobniej szuka więc po prostu odrobiny ochłody – nawet jeśli oznacza to rezygnację z wygody jego wielkiej poduchy!
Tak, to pewnie ochłody szuka, bo skoro mówisz mu, żeby szedł na miejsce i on tam idzie... Myślę raczej, że przy tej pogodzie po prostu mega mu pasuje ten chłodek... :)
Némo robi tak samo jak basset hound od Emmanuellev... kładzie się pod drzwiami na kafelkach, żeby schłodzić sobie brzuszek....
Mój basset też wyciągał się jak długi pod samymi drzwiami wejściowymi. W legowisku było mu za gorąco, a przy drzwiach korzystał z chłodu płytek... Może to właśnie to i jest mu po prostu za ciepło?
Ok, nie pozwalaj mu przebywać w przejściach – to jego sposób na to, żeby go zauważyć. Mój robił tak samo, aż do dnia, kiedy go nie zauważyłem i się przez niego przewróciłem. Więc teraz koniec z leżeniem w korytarzach czy w drzwiach.