Mój pies kładzie się pod drzwiami wejściowymi, dlaczego?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Już któryś raz z rzędu widzę, jak mój pies kładzie się w wejściu pod drzwiami i zupełnie nie rozumiem, dlaczego. Przecież ma mnóstwo miejsca, a przede wszystkim swoje wielkie i mega wygodne legowisko, no ale cóż.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

11 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś
    Możesz wrzucić butelki z wodą do zamrażarki i podłożyć mu je pod poduszki, żeby go nie oparzyły. Ja tak robię u Gandhy i szczerze mówiąc całkiem mu się to podoba, bo wcale nie schodzi ze swojego miejsca.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mój pies robi dokładnie to samo, on tak jakby pilnuje wejścia, żeby widzieć wszystkich gości. No i też dlatego, że skoro to schody, to jest po prostu wyżej. Najważniejsze, że schodzi ci z drogi, kiedy mu każesz albo kiedy wracasz – to dowód na to, że wcale cię pod tym względem nie dominuje.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzień dobry

Faktycznie, gdyby robił to tylko po to, żeby zwrócić na siebie Twoją uwagę, kładąc się w przejściu, nie robiłby tego w nocy, kiedy jest sam. Najprawdopodobniej szuka więc po prostu odrobiny ochłody – nawet jeśli oznacza to rezygnację z wygody jego wielkiej poduchy!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No tak, jak mu mówię, żeby poszedł na miejsce, to tam idzie. Ma taką dużą, grubą poduchę, więc myślę, że jest mu na niej po prostu za ciepło, bo w nocy też słyszę, jak wstaje i kładzie się na podłodze przy kanapie, obok drzwi balkonowych albo nawet przy samych drzwiach wejściowych.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, to pewnie ochłody szuka, bo skoro mówisz mu, żeby szedł na miejsce i on tam idzie... Myślę raczej, że przy tej pogodzie po prostu mega mu pasuje ten chłodek... :)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Némo robi tak samo jak basset hound od Emmanuellev... kładzie się pod drzwiami na kafelkach, żeby schłodzić sobie brzuszek....

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mój basset też wyciągał się jak długi pod samymi drzwiami wejściowymi. W legowisku było mu za gorąco, a przy drzwiach korzystał z chłodu płytek... Może to właśnie to i jest mu po prostu za ciepło?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Ok, nie pozwalaj mu przebywać w przejściach – to jego sposób na to, żeby go zauważyć. Mój robił tak samo, aż do dnia, kiedy go nie zauważyłem i się przez niego przewróciłem. Więc teraz koniec z leżeniem w korytarzach czy w drzwiach.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No tak, jak mu powiem „na miejsce”, to idzie. I nie, nie przechodzę nad nim, i nie, jak ktoś wychodzi, to nie staje mu w przejściu.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To pewnie po to, żeby pilnować... A jak prosisz go, żeby się przesunął, to robi to?
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 11

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post