Mój pies ma bardzo wzdęty brzuch i pije mnóstwo wody
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Zaskakująca ta diagnoza...!?! A leczenie... tylko lek przeciwbólowy... a jakieś zalecenia co do diety i tego, jak przeprowadzić zmianę karmy...?
Na Twoim miejscu skonsultowałabym to u innego weterynarza. To, że pies jest już starszy, nie oznacza, że nie trzeba robić dokładniejszych badań...
Jeśli chodzi o zmianę karmy, to dla dobra każdego psa należy robić to przez dłuższy czas, mieszając obie marki. Stopniowo dodawaj nową do starej przez około 3 tygodnie, aż całkowicie na nią przejdziesz.
Dzięki Jador
Zabrałam dziś rano moją sunię do weterynarza, ale on twierdzi, że to dlatego, że jest już stara i po prostu nie służy jej zmiana karmy, którą wprowadziła moja mama. Jednak od rana mała coraz bardziej piszczy, mimo że nie wymiotuje. Robi to zwłaszcza wtedy, gdy się na nią patrzy – czy myślicie, że może robić to specjalnie, żebyśmy zwracali na nią większą uwagę?
Pilnie do weterynarza! To może być albo infekcja dróg moczowych, która przeszła na nerki, albo niedrożność jelit.
Wzdęty brzuch to też objaw skrętu żołądka, który jest śmiertelny w ciągu 4 godzin. Jeśli nie to, to może być skręt jelit, co kończy się niedrożnością. W takich przypadkach często pojawiają się wymioty treścią kałową, bo – nie muszę chyba tłumaczyć – skoro nie może wyjść tyłem...
Ale szybko, szybko, do weterynarza!
3 komentarzy na temat 3