Mój pies ma czarne kropki na brzuchu w okolicach siusiaka, co to może być?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Tak, to może być sutek, ale ta mała czarna kropka na górze może budzić wątpliwości (może to cień, a może główka), zwłaszcza patrząc na te strupki.
Jeśli chodzi o te malutkie czarne punkciki, to niektóre szczeniaki miewają trądzik. To nic poważnego i samo przejdzie. Możesz spróbować to przemyć Betadine, żeby wszystko trochę odkaźic.
Wydawało nam się, że kleszcz był właśnie tutaj.

A ta reszta może być po prostu śladem po ugryzieniu kleszcza.
Kiedy był zabezpieczany? Preparat musi mieć czas, żeby zacząć działać.
Dzięki wielkie za szybką reakcję i wasze odpowiedzi! Przyjrzeliśmy się temu i w każdym razie nie wygląda to na kleszcza. Był zabezpieczony preparatem na kleszcze i pchły – czy mimo to i tak może je złapać?? Szkoda, że jakość zdjęć tak siada po publikacji i nie są wyraźne… tutaj przesyłam zdjęcie z bliska. Widać głównie 2 czarne punkty, a dookoła mnóstwo małych kropeczek. @Caroline-eg, jaki balsam możemy na to nałożyć?

Jeśli to kleszcz, przydałoby się zdjęcie z bliska.
Wygląda mi to na zaschnięte strupki (mój psiak ma krótkie łapki i od czasu do czasu też mu się takie robią), nic strasznego. Jeśli się drapie, możesz posmarować to jakimś balsamem. A ta mała kuleczka z boku to po prostu sutek.
Dzień dobry,
Te czarne kropeczki w jego okolicach intymnych wyglądają po prostu jak brud – proszę sprawdzić, czy da się to wyczyścić. Z kolei ten drugi punkt kawałek dalej bardzo przypomina pieprzyk; znam jednego yorka, który ma takiego na głowie. Moim zdaniem nie ma się czym martwić.
19 komentarzy na temat 19