Mój pies piszczy na spacerze

R
Robbcaro Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Kiedy wychodzimy z naszymi psami na spacer, ten młodszy (mieszaniec owczarka malinois i husky) piszczy. Nie wiem, jak to dokładnie wytłumaczyć, ale on tak jakby popłakuje i nie możemy się ani na chwilę zatrzymać, bo inaczej od razu zaczyna piszczeć...

7 kwietnia skończy rok. Co mam zrobić, żeby przestał tak piszczeć przy zakładaniu smyczy i podczas spacerów?

Z góry bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi! :)

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

6 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Rozpiera go radość i energia, trzeba go po prostu wybiegać. Jeśli możesz go spuścić ze smyczy, rzuć mu piłkę.

Przetłumaczony francuski
    Stellaieux
    Stellaieux Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Pewnie czuje mnóstwo zapachów, a to, że nie może iść tam, gdzie chce, musi go frustrować.

Przetłumaczony francuski
    R
    Zgłoś
    Wygląda na to, że jest podekscytowany, ale piszczy, jak tylko założy mu się smycz, aż do samego powrotu, więc właściwie płacze przez cały czas :/
    Przetłumaczony francuski
    Stellaieux
    Zgłoś

Aha.

Czy on wygląda na wystraszonego? A może jest po prostu podekscytowany?

Przetłumaczony francuski
    R
    Zgłoś

Dobry wieczór,

On płacze bez przerwy – i kiedy stoimy, i nawet kiedy idziemy, cały czas słychać, jak popłakuje :/

Przetłumaczony francuski
    Stellaieux
    Zgłoś

Dobry wieczór, jeśli piszczy tylko wtedy, gdy się zatrzymujesz, to myślę, że po prostu nie może się doczekać spaceru.

Musisz go więc przyzwyczaić do stania w miejscu, nie karcąc go ani nie chwaląc. Musi zrozumieć, że to coś zupełnie normalnego.

Przetłumaczony francuski
  • 6 komentarzy na temat 6

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post