Mój pies połknął kawałek piankowej piłki
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Nikomu nie zabraniam robienia posiłków z piłeczek z gąbki 🙄 lol, ale jeśli pies taką połknie, to nawet jeśli ona nie spuchnie, może dojść do poważnych problemów, a nawet do niedrożności jelit...
Tak jak pisze Kikaah, nie ma co zaczynać debaty o tym, jaki rodzaj gąbki chłonie ile płynów i o ile procent pęcznieje, ani wyciągać Tintina jako źródła naukowego XD, żeby wspierać tę zbędną dyskusję. Ostatecznie to nie jest błahostka – to nie jest naturalne, strawne jedzenie, więc to normalne, że nie bierzemy tego lekko...
Jeśli wszystko skończy się dobrze i wyjdzie to z niego (prawie XD) tak, jak weszło, to super, ale w takich przypadkach i tak trzeba zwierzaka obserwować, bo może się to też źle skończyć, zwłaszcza w zależności od wielkości połkniętego kawałka gąbki. Lepiej być gotowym, żeby w razie czego interweniować na czas.
Szkoda, że autor posta to już dawny użytkownik i pewnie nie dowiemy się, czy piłeczka wyszła bez żadnych szkód, ale mam taką nadzieję ze względu na tego żarłocznego psiaka. 😔
Dzień dobry,
Mój pies połknął gąbkę. Zabraliśmy go do weterynarza i gąbka wyszła naturalnie, bez żadnego specjalnego leczenia.
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj go – jeśli zwymiotuje albo będzie wyglądał na zapartego, idź do weterynarza. Podaj mu łyżkę stołową oleju, żeby przyspieszyć pasaż jelitowy.
Może wyjdzie jedną albo drugą stroną :)
28 komentarzy na temat 28