Mój pies warczy i szczeka na członków mojej rodziny

E
Ealn Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Piszę do Was, bo tak jak wspomniałem w tytule, mój pies zachowuje się agresywnie wobec członków mojej rodziny (mojego taty i brata).

Adoptowałem psa prawie miesiąc temu i od samego początku boi się taty i brata. Na początku myśleliśmy, że po prostu nie lubi mężczyzn, ale kiedy przychodzi chłopak mojej siostry, pies jest cały w skowronkach.

Coraz bardziej boimy się, że kogoś ugryzie, mimo że tata i brat naprawdę się starają – dają mu smaczki, próbują go głaskać, ale nic się nie zmienia.

Kiedy warczy i szczeka, karcimy go i odsyłamy na legowisko, ale nie wiem, czy to właściwe podejście.

Zastanawiamy się nad wezwaniem behawiorysty, ale wolałbym tego uniknąć, bo nie mam za dużo pieniędzy.

Jeśli macie jakieś rady albo rozwiązania mojego problemu, chętnie Was wysłucham.

Z góry dzięki za pomoc!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • E
    Ealn Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Boi się ich, bo próbuje przed nimi uciekać i ma podkulony ogon. Podchodzą do niego nawet wtedy, gdy jest wtulony we mnie.
    Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Warto by się dowiedzieć, dlaczego pies warczy – czy robił tak od zawsze? Może się czegoś boi?

Nie powinno się karcić psa, który warczy. Lepiej odesłać go na posłanie, żeby mógł tam w spokoju odpocząć (i dopilnować, żeby nikt go wtedy nie zaczepiał), to jak najbardziej.

Legowisko musi być miejscem odpoczynku.

Niech domownicy unikają głaskania go, jeśli pies okazuje dyskomfort.

Behawiorysta mógłby wam pomóc i podpowiedzieć, jak właściwie z nim postępować.

Przetłumaczony francuski
  • 12 komentarzy na temat 12

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post