Mój pies zachowuje się dość dziwnie po szczepieniu

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór,

Piszę do was, bo dzisiaj po południu zaszczepiłam mojego psa. Do wieczora wszystko było w porządku, ale jak przed chwilą wyszliśmy na dwór, to był taki jakiś bez energii. Nawet nie biegał tak jak zwykle, a po schodach wchodził bardzo powoli, mimo że zazwyczaj wbiega na górę błyskawicznie.

Czy to normalne? Czy mogę mu zmierzyć temperaturę, żeby sprawdzić, czy nie ma gorączki?

Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

7 odpowiedzi
Sortuj według:
  • B
    Boitard Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, mam małego, 2-miesięcznego szczeniaka. W środę miała swoje pierwsze szczepienie, a dzisiaj jest bardzo zmęczona i osowiała. Wydaje mi się, że ma gorączkę i chyba coś ją boli. Proszę, powiedzcie mi, co mam teraz zrobić?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzięki ^^ faktycznie dzisiaj wygląda na to, że jest już o wiele lepiej ^^

Przetłumaczony francuski
    Moli
    Moli Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Tak, to normalne, u mojego psa było tak samo. Nie męcz go za bardzo, daj mu spokojnie nabrać sił.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To zupełnie normalne, wszystko zależy od organizmu konkretnego psa. Miałem dwa psiaki – owczarka niemieckiego i kundelka. Po szczepieniu kundelek czuł się super, bawił się itd., a owczarek nie miał siły się ruszyć, miał gorączkę i tak dalej... Ale już następnego dnia wszystko wracało do normy. PS: Jeśli nie ma apetytu, to też się nie martw, to zupełnie normalne.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nie mam psa, ale moja kicia była taka osowiała przez 24 godziny po szczepieniu.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Tak, często po szczepieniu pies jest taki trochę klapnięty, jutro już będzie lepiej :)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Może się zdarzyć, że pies będzie odczuwał chwilowe zmęczenie po szczepieniu :)

Przetłumaczony francuski
  • 7 komentarzy na temat 7

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post