Mój szczeniak ciągle męczy mojego 5-letniego psa!!
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Suczki rzadko się gryzą, ale twój york najwyraźniej nie ma ochoty na zabawy :/ Mój szczeniak robi ze starszym psem wszystko, co chce, tamten już nie ma przez niego życia, gryzie małego, ale ten i tak nic sobie z tego nie robi i wraca. Musisz po prostu uzbroić się w cierpliwość, a w międzyczasie ucz go komend. Ja uczę mojego malucha skakać ;) Miłego popołudnia!
U mnie to samo, marylia
Mam taki problem między moim starszym psem a szczeniakiem cairna
No cóż, staruszek stara się jak może i na niego powarkuje, ale mój 4-miesięczny maluch kompletnie nic sobie z tego nie robi
Kiedy mówię mu „nie”, przestaje i szuka sobie innego celu
Mam ten sam problem. Moja sunia amstaffa ma prawie 5 miesięcy i chce się tylko bawić z moim 7-letnim yorkiem. Niestety przy jej gabarytach robi mu po prostu krzywdę.
Cześć,
Absolutnie się z tym zgadzam.
Pamiętaj jednak, że nie każdy pies ma predyspozycje do bycia takim „regulatorem”, a nie każdy szczeniak przeszedł pełną naukę i nabył wszystkie umiejętności społeczne podczas socjalizacji pierwotnej. To właśnie dlatego nie powinno się brać szczeniaka zbyt wcześnie.
Ale spokojnie, ten większy raczej nie da się zamęczyć, jeśli uzna, że maluch przesadza. To też będzie dla szczeniaka świetna lekcja.
Znam mnóstwo psów o anielskiej cierpliwości, ale żaden z nich nie jest masochistą. ;)
Dzięki za rady, ale problem w tym, że nawet na spacerze te smycze się plączą i w ogóle. Traktuje go jak swojego starszego brata, ale spróbuję nauczyć go tej komendy, wielkie dzięki :)!
Twój starszy pies powinien go w końcu ustawić do pionu! Pewnie sam to zrobi, jak już będzie miał naprawdę dość!
Zacznij już teraz uczyć szczeniaka komendy „nie wolno”. Jeśli nie słucha, wydaj jakiś dźwięk, który go przestraszy, żeby przestał męczyć drugiego psa.
10 komentarzy na temat 10