Moja suczka chyba połknęła szkło!

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Wróciłam właśnie ze spaceru z moimi dwiema suczkami.

Starszą puszczam luzem, bo ładnie wraca na zawołanie, więc nie ma z nią problemu.

Zajęłam się na chwilę małą (ma prawie 3 miesiące), której smycz zaplątała się między łapami.

Odwracam się i widzę, jak Capi wyjada sos pomidorowy (pewnie boloński), a w środku było szkło. Moim zdaniem komuś musiał upaść słoik i tego nie sprzątnął! --'

W każdym razie, zajrzałam jej do pyska, nie było żadnej krwi!

Po powrocie sprawdziłam w internecie i widzę, że innym też się to przytrafiało.

Ktoś wrzucił post na forum i pisze o białych częściach pora, które podał psu za radą swojego weterynarza.

Jak myślicie, na czym polega działanie pora w takim przypadku? Bo tamten pies podobno „wyzdrowiał”.

Oto link:

http://www.beagle-attitude.com/t3272-votre-chien-a-avale-du-verre-ou-autres-objets-quoi-faire-de-suite

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

10 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś

Miejmy więc nadzieję, że u suczki Peli będzie tak samo.

Przetłumaczony francuski
    Coco33150
    Coco33150 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Tak, błonnik otula te odłamki. Suczka mojej mamy rozbiła kiedyś miskę z mielonym mięsem i wsunęła wszystko razem z kawałkami szkła. Na szczęście udało jej się z tego wyjść.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No tak, to faktycznie dziwne, w jaki sposób to się stało. Może nic jej nie jest, ale wiesz, dla pewności – oczywiście zrobisz, jak uważasz – ale lepiej pokaż ją weterynarzowi, jeśli boisz się, że mogła połknąć szkło.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Tak jak już pisałam wcześniej, akurat zajmowałam się małą, bo zaplątała się łapkami w smycz. Capi poczuła sos pomidorowy (pewnie komuś słoik wypadł z torby z zakupami, a ludzie oczywiście po sobie nie sprzątają --') i trochę go zjadła, ale w środku były kawałki szkła. Na szczęście w pyszczku nie ma żadnych skaleczeń.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie wahaj się i zabierz ją do weterynarza. Wizyta jest tutaj konieczna. Ale jak ona w ogóle zdołała połknąć szkło?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Sprawdziliśmy mu pyszczek dokładnie latarką w każdym szczególe (język, podniebienie itd.) i nie widać śladów krwi, co nas uspokoiło, ale wciąż mamy małe wątpliwości ;)

Czyli według Ciebie, Fanny, por ma działanie przeczyszczające? Czy jest toksyczny, to nie wiem...

Z serkiem topionym (typu Vache qui rit) byłoby okej? Podajesz mu go tak samego?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Właśnie o to pytam ^^ jeśli macie jakieś pomysły, to dajcie znać ;)

Na razie zachowuje się normalnie, będę obserwować jego kupy.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Buzz, zastanawiam się, jak ten por zadziałałby na ten kawałek szkła?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

To trochę dziwne, przecież psy nie powinny jeść niczego z rodziny cebulowatych!!! Podchodzę do tego dość sceptycznie...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Jak masz wątpliwości, to do weterynarza..
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 10

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post