Moja sunia ma problem z szerokim otwieraniem pyszczka

Uzynougatinetigrou
Uzynougatinetigrou Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dzień dobry,

Zauważyłam, że moja suczka, która zazwyczaj jest bardzo skora do zabawy, od kilku dni przestała się bawić. Mamy w domu miesięczne niemowlę i szczerze mówiąc, na początku myślałam, że to z tego powodu – poświęcam dziecku mnóstwo uwagi, choć staram się spędzać czas z moimi psami, gdy maluch śpi... No ale mniejsza z tym.

Dzisiaj jednak zauważyłam, że ona ma wyraźny problem z otwieraniem pyszczka. Na przykład: kiedy ziewa, otwiera go tylko odrobinę... Kiedy próbujemy się bawić, nie potrafi złapać swojej zabawki...

Jak to w ogóle możliwe? Czy mogła jej się zablokować szczęka? Zupełnie nie wiem, co o tym myśleć :'( Jeśli macie jakieś pomysły, co to może być, dajcie znać...

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Uzynougatinetigrou
    Zgłoś

Tak, zwłaszcza że miała gorączkę i w ogóle nie było tego widać. Problem w tym, że teraz są takie upały, więc myślałam raczej, że to przez to... To tylko pokazuje, że naprawdę trzeba uważać. Na szczęście temperatura już spadła i lepiej otwiera pyszczek. Czekam na telefon od pani weterynarz, żeby wszystko omówić :)

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobrze, że zapytałam o zdjęcia, dzięki Anaïs

Ojej, te oczy 💜

Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Doudou229 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Ojej! Tak, to są naprawdę słodkie mordki do wycałowania 🙂 Ugryzienia owadów, węży czy skorpionów – nie zawsze widać je od razu... 😔
    Przetłumaczony francuski
    J
    Jazz17 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Ale one są słodkie!

Przetłumaczony francuski
    Uzynougatinetigrou
    Zgłoś

A oto jej rodzona siostra Zelda :)

Przetłumaczony francuski
    Uzynougatinetigrou
    Zgłoś

Oto Maya :)

Przetłumaczony francuski
    Uzynougatinetigrou
    Zgłoś
    Tak, niestety tego nas uczą. Przy tych wszystkich muchach, które ciągle na nich siedzą i tak dalej, myślę, że po prostu nie zauważyła różnicy :( No i nie mogę wrzucić zdjęć, bo mają za duży rozmiar :(
    Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Oj tak, te małe gryzące stworki... jest ich teraz mnóstwo i są wyjątkowo zjadliwe.

Jeśli widzisz, że chce je łapać, naucz ją komendy „zostaw” i odwróć jej uwagę.

Pokażesz jakąś fotkę Mayi 😳?

Przetłumaczony francuski
    Uzynougatinetigrou
    Zgłoś
    Cześć! No więc Maya była u weterynarza w poniedziałek i słuchajcie! Okazało się, że to po prostu albo użądlenie jakiegoś owada, typu osa czy pszczoła, albo wbiła sobie coś w dziąsło i przez to wdała się infekcja. Miała 40 stopni gorączki i niestety nie wyłapaliśmy tego wcześniej, bo poza tym, że nie miała ochoty na zabawę (co i tak nie zawsze robi), to zachowywała się normalnie :(. No ale w każdym razie do dzisiaj dostawała zastrzyki, pewnie przeciwzapalne albo antybiotyki – nie powiem wam dokładnie co to było, bo to mój facet z nią był i już nie pamięta, no krótko mówiąc... Najważniejsze, że już czuje się bardzo dobrze! I faktycznie, nasza Maya wróciła do siebie! Od wczoraj może już trochę jeść karmę, szczeka -_- bawi się i szaleje tak jak ma to w zwyczaju.
    Przetłumaczony francuski
    Uzynougatinetigrou
    Zgłoś
    Tak, mamy wizytę dziś po południu...
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 12

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post