Mojej suni wyszło zgrubienie na policzku dosłownie w kilka minut, podejrzewam użądlenie osy albo jakiegoś innego owada. Chciałabym poznać waszą opinię, bo bardzo się tym martwię.
Przetłumaczony francuski
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Mój Falco ma to samo od dzisiejszego rana. Byliśmy już u weterynarza, ale nie postawił konkretnej diagnozy, skończyło się na zastrzyku przeciwzapalnym. Wieczorem opuchlizna wciąż nie zeszła, więc jutro znowu tam idę. Ta dyskusja ma już swoje lata, ale jeśli ktoś z Was przechodził przez coś podobnego i mógłby się wypowiedzieć, byłoby super, bo strasznie się martwię.
U mojego labradora od niedawna dzieje się to samo. W tym samym miejscu pojawił się guzek, który raz jakby trochę maleje, a potem znowu wraca. Zaczęło się to po spacerach w lesie i pojawia się właśnie po wyjściach między drzewa. Może to jakaś alergia albo ukąszenie? Nic jej nie boli, kiedy się to dotyka. Na nic się nie skarży i zachowuje się zupełnie normalnie (ma apetyt itd.). Nie ma gorączki, a ta kulka nie jest twarda w dotyku.
U mojego labradora od niedawna dzieje się to samo. W tym samym miejscu pojawiło się zgrubienie, które raz jakby trochę schodzi, a potem znowu się pojawia. Zaczęło się to po spacerach w lesie i wraca właśnie po wyjściach do lasu. Może to jakaś alergia albo coś ją ugryzło? Nic jej nie boli przy dotykaniu, nie skarży się na nic i zachowuje się zupełnie normalnie (ma apetyt itd.). Nie ma gorączki, a ta gula pod spodem nie jest twarda.
Znowu ma guzka, mniejszego niż poprzednio, ale tym razem jest blisko oka. Czy to znowu mogą być jakieś ukąszenia, tak dwa razy z rzędu, czy może jednak alergia?
To zgrubienie całkowicie zeszło dzisiaj rano, więc najwyraźniej to nic poważnego. Musiało ją coś po prostu ugryźć. Dzięki wielkie za wszystkie wasze dobre rady!
Stawiam na jakieś ukąszenie. Obserwuj uważnie swojego psa, czy nie pojawią się u niego jakieś niepokojące objawy, a jeśli to zgrubienie nie zacznie znikać, skonsultuj się z weterynarzem.