Od kiedy zaczyna się znęcanie nad zwierzęciem?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Też mi się wydaje, że w tej sytuacji niewiele można zdziałać...
Biedactwo... Oczywiście, niektóre psy są bardzo szczęśliwe na zewnątrz, zwłaszcza jeśli pilnują stada... Ale labrador sam w ogrodzie, mróz czy nie mróz... Biedny psiak! Niestety to dość powszechne – ludzie biorą psa, bo mają ogród... Ale poza tym ogrodem pies nie ma właściwie nic: nikt nie ma dla niego czasu, nie wychodzi na spacery, nie ma żadnych psich kumpli...
Jeśli chodzi o prawo, to nie wiem, ale dla mnie to po prostu znęcanie się (mówię o tym konkretnym przypadku, gdzie pies jest ciągle sam i nigdy nie wychodzi poza teren ogrodu).
Wydaje mi się, że pies musi mieć możliwość schronienia się przed deszczem i wiatrem, ale poza tym samo spanie na dworze nie jest uznawane za znęcanie się.
W takim przypadku raczej nie sądzę... Może gdyby pies był cały czas w kojcu albo na łańcuchu, to tak, ale skoro biega po ogrodzie, to TOZ nie przyjedzie, zwłaszcza jeśli jest dobrze karmiony.
14 komentarzy na temat 14