Odrobaczanie a wymioty

Summerly
Summerly Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Wczoraj rano podałam mojej suczce tabletkę na odrobaczanie – oczywiście na czczo. W południe dostała jeść, a pod koniec popołudnia wszystko zwymiotowała. Potem zdarzyło się to drugi raz, ale wtedy to był już sam śluz. Czy powinnam się martwić? Czytałam wcześniej, że po odrobaczaniu może wystąpić biegunka, ale nie wiedziałam, że mogą być też wymioty... Z góry dzięki za odpowiedzi i miłego dnia!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

5 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, Wczoraj po raz pierwszy podałam moim psiakom Dolthène. Zwymiotowały godzinę później, tak ze 2-3 razy każdy. To nie był sam śluz, tylko ich posiłek (jadły jakieś 45 minut przed podaniem leku)... Weterynarz powiedział mi, że może po prostu go nie tolerują, ale szczerze mówiąc, jego wyjaśnienia wydały mi się bardzo mało konkretne.
    Przetłumaczony francuski
    Gazelle17
    Gazelle17 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć!

Jeśli to był pierwszy raz, kiedy dostała Drontal, to takie skutki uboczne mogą się zdarzyć, zwłaszcza w przypadku przedawkowania!

Przetłumaczony francuski
    Summerly
    Summerly Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

To był Drontal... Zagadka rozwiązana! Dzięki wielkie.

Przetłumaczony francuski
    Gazelle17
    Gazelle17 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór;

jaki środek na odrobaczanie mu podałeś?

Niektóre mogą powodować wymioty... (tak jak Drontal).

Ale tak jak mówi Angeline, zadzwoń do swojego weterynarza.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, to prawda, że biegunka może się zdarzyć, ale ja też nigdy nie słyszałem, żeby środki na odrobaczanie mogły powodować wymioty... Myślę, że powinieneś zadzwonić do swojego weterynarza i dopytać o to przez telefon, on na pewno będzie wiedział, co ci odpowiedzieć 🙂
    Przetłumaczony francuski
  • 5 komentarzy na temat 5

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post