Operacja starszego pieska
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
To mnie trochę uspokaja. Widząc, jak ten guz wygląda, oraz tę ropę i zapach, nie wahałam się ani chwili, żeby zgodzić się na operację. Nie mogłabym zostawić mojej suni w takim stanie i męczyć jej robieniem opatrunków każdego dnia aż do końca jej dni. Jest taka kochana – teraz sama już przychodzi na zmianę opatrunku, a wcześniej zaraz uciekała na zewnątrz. Najlepiej byłoby zostawić ranę na powietrzu, ale to niemożliwe przy dzieciach, które mnie odwiedzają, moim drugim psie, który zawsze jej towarzyszy, oraz trawie i kamieniach, w których ona się tarza. Modlę się, żeby się wybudziła 🙏🏼
Piękny wiek, 18 i pół roku!
Dobry wieczór, każdy pies jest inny i nie reaguje tak samo na narkozę... Sama miałam psa operowanego w wieku 15 lat, a potem kolejny raz, gdy miał 16. Mogę Ci powiedzieć, że za każdym razem strasznie się bałam... bo to był już staruszek!!!! Te operacje były konieczne i był pod narkozą bardzo krótko, ale wątpliwości zawsze się pojawiają... Mój weterynarz mnie uspokajał, ale tłumaczył też, że przy każdym znieczuleniu istnieje ryzyko... i to w każdym wieku!!!
Mój pies miał nieoperacyjnego guza mózgu, ale gdyby była możliwość operacji, zrobiłabym to bez wahania..... (guza wykryto w wieku 15 i pół roku, przeżył jeszcze dodatkowe 3 lata dzięki mojemu wetowi..... odszedł, mając 18 i pół roku 🤧)
23 komentarzy na temat 23