Pies amstaff mix bully

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej, chciałabym mieć amstaffa skrzyűowanego z bully, ale najpierw chciałabym się dowiedzieć, jak się nim odpowiednio opiekować?

Wiem, Źe to wymaga mn3stwo czasu, ale jestem gotowa, Źeby się nim zająć.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

33 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś
    Mam 19 lat, słonko, a nie 80, i nie widzę związku. Kto cię niby poniża, skoro nawet nie masz psa? Mówimy ci, że chcieć psa z pierwszej kategorii nie ma sensu. Amstaff skrzyżowany z bully to nie amstaff, tylko pitbull i to jest nielegalne. Kropka. Nikt cię nie poniża, takie jest PRAWO. No dobra, zrozumiałam, ale kim ty niby jesteś, żeby mnie tak nazywać?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

To nie ma nic do rzeczy, mówię ci o przepisach. Naprawdę chcesz mieć psa, który musi nosić kaganiec za każdym razem, gdy wyjdzie na zewnątrz i który NIGDY nie będzie mógł pobiegać luzem? Nawet nie będziesz mógł normalnie wyprowadzić tego psa. Twoi rodzice będą musieli mieć pozwolenie, zgłosić go w urzędzie, ubezpieczyć, przejść z nim testy behawioralne, a przy NAJMNIEJSZYM problemie twój pies skończy uśpiony. Tego chcesz? Nie można być tak okrutnym i twierdzić, że kocha się psy, przykro mi.

Mówię tylko, że te psy mają złą opinię przez złych właścicieli i tak, kocham zwierzęta.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Skarbie, mam 19 lat, a nie 80, i nie widzę tu żadnego związku. Kto cię niby poniża? Przecież ty nawet nie masz psa. Tłumaczymy ci tylko, że chcieć psa z pierwszej kategorii to po prostu strata czasu. Mix amstaffa z bully to nie amstaff, tylko pitbull, a to jest nielegalne. Kropka. Nikt cię nie obraża, takie jest po prostu PRAWO.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

To nie ma nic do rzeczy, mówię ci o prawie. Naprawdę chcesz mieć psa, który musi nosić kaganiec za każdym razem, gdy tylko wyjdzie na zewnątrz, i który NIGDY nie będzie mógł pobiegać luzem? Nawet nie będziesz mógł go normalnie wyprowadzać. Twoi rodzice będą musieli mieć pozwolenie, zgłosić go w urzędzie, ubezpieczyć, przejść z nim testy behawioralne, a przy NAJMNIEJSZYM problemie twój pies skończy uśpiony. Tego chcesz? Nie można być tak okrutnym i twierdzić, że kocha się psy, przykro mi.

Nie jestem okrutny, nigdy nie powiedziałem, że chcę, żeby nie mógł biegać luzem i żeby musiał nosić kaganiec.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Powiedz tej osobie, która chce skrzyżować swojego bully'ego z amstaffem, że grozi jej za to 6 miesięcy więzienia i około 65 000 zł grzywny. :)

Swoją drogą, nigdy nie czytałem nic równie głupiego i naprawdę trzeba nie mieć szacunku do zwierząt, żeby robić takie krzyżówki.

Nie wiem, czy wy też byliście kiedyś młodzi jak każdy, ale mam pytanie – czy nie zdarzyło wam się nigdy, że macie psa, a inne osoby bez przerwy was poniżają, bo myślą, że jesteście jakimiś złymi właścicielami?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To zupełnie nie o to chodzi, ja mówię o przepisach. Naprawdę chcesz mieć psa, który musi nosić kaganiec za każdym razem, gdy tylko wyjdzie na zewnątrz i który NIGDY nie będzie mógł pobiegać luzem? Nawet nie będziesz mógł go normalnie wyprowadzić na spacer. Twoi rodzice będą musieli mieć specjalne pozwolenie, zgłosić go w urzędzie, ubezpieczyć i przejść z nim testy behawioralne, a przy NAJMNIEJSZYM problemie twój pies zostanie uśpiony. Tego właśnie chcesz? Nie można być tak okrutnym i jednocześnie twierdzić, że kocha się psy, przykro mi.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Wiem już wszystko o amstaffach itd., bo zrobiłem porządne rozeznanie.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Powiedz tej osobie, która chce skrzyżować swojego bully z amstaffem, że grozi jej za to 6 miesięcy więzienia i około 65 000 zł grzywny. :) Ale wiem o tym, nie każdy jest przecież taki sam jak ci, co krzyżują amstaffy, żeby robić z nich psy do walk.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jak widzę takie dzieciaki, to nie mogę przestać myśleć o Veruce z „Charliego i fabryki czekolady”: „Tatusiu, ja CHCĘ wiewiórkę!”

Ticrabe, masz 12 lat, masz lepsze rzeczy do roboty niż posiadanie własnego psa tylko dla siebie, którego zresztą i tak nie mogłabyś sama wyprowadzać, bo jesteś niepełnoletnia, a w przypadku psów z listy ras agresywnych jest to nielegalne. Przestań kaprysić, a jak będziesz dorosła I dojrzała, to wtedy będziesz mogła mieć psa. Pies to nie pluszak i to nie tylko sama radość.

Myślisz, że nie wiem, że to nie jest maskotka? No serio, za kogo wy mnie uważacie??

Pewnie myślicie, że jestem jednym z tych dzieciaków, które nie mają czasu na zajmowanie się psem i tylko cały czas grają w gry – jeśli tak, to grubo się mylicie.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Powiedz tej osobie, która chce skrzyżować swojego bully’ego z amstaffem, że grozi jej za to 6 miesięcy więzienia i około 65 000 zł grzywny. :)

Swoją drogą, nigdy nie czytałem nic równie głupiego – trzeba naprawdę nie mieć szacunku do zwierząt, żeby robić takie krzyżówki.

Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 33

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post