Pytanie do osób, które adoptowały psa z Rumunii

S
Sm21 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

W tym roku planuję adopcję psa. Początkowo brałam pod uwagę hodowlę, ale ostatnio natknęłam się na fundacje, które ratują psy z Rumunii i szukają im domów w Polsce. Bardzo spodobał mi się jeden szczeniak urodzony we wrześniu 2017 roku. Jeśli wszystko pójdzie dobrze z adopcją, mógłby przyjechać do Polski 15 marca. Po zaakceptowaniu wniosku ma mieć jeszcze zrobiony test na koty.

Mój jedyny problem to ogrodzenie – musiałabym je podwyższyć przed jego przyjazdem, a obawiam się, że mam na to bardzo mało czasu. Macie jakieś doświadczenia w tej sprawie? Jak wysoki powinien być płot dla psa, który docelowo będzie ważył około 20 kg?

Czy ktoś z Was adoptował psiaka z Rumunii przez fundację? Jak wyglądały Wasze początki i proces aklimatyzacji? Czy macie w domu koty? Jeśli tak, to czy ich zapoznanie z nowym domownikiem przebiegło spokojnie?

Z góry dziękuję za wszystkie rady! :)

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

86 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Marinedmcl
    Marinedmcl Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Aha, no tak, to po prostu na telefonie nie mogłem tego znaleźć?
    Przetłumaczony francuski
    Marinedmcl
    Zgłoś
    Przetłumaczony francuski
    Marinedmcl
    Zgłoś
    Przetłumaczony francuski
    S
    Sm21 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć Marinedmcl, jasne, jeśli możesz do mnie napisać, to chętnie poznam Twoje rady i wskazówki, czego lepiej unikać! Dzięki!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Kliknij w nick Sm21 tutaj, a przejdziesz na jego profil i pod zdjęciem zobaczysz „wyślij wiadomość”.
    Przetłumaczony francuski
    Marinedmcl
    Zgłoś

Cześć!

Nie wiem, jak wysłać PW, więc jeśli ktoś wie, jak to zrobić, to mogłabym Ci szczerze odradzić pewną fundację, z którą miałam do czynienia...

Przetłumaczony francuski
  • 86 komentarzy na temat 86

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post