Skubanie przednimi ząbkami.
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Moja sunia borderka robi dokładnie to samo, a ma 7 miesięcy...
Jest niesamowicie łagodna, to taka kochana psinka i powiedziano mi, że robi to, żeby okazać mi czułość! Ma w sobie tyle miłości, że zupełnie w to nie wątpię.
Uspokajam ją, gdy za bardzo się nakręca, ale myślę, że to po prostu jej sposób na okazanie miłości 🥰
Cześć,
Moja 10-miesięczna sunia robi mi to samo podczas wspólnych przytulasów. To jej sposób na okazanie troski i zadbanie o Ciebie – robi Ci „toaletę” tak samo, jak robi to sobie albo naszym kotkom. I jest to super urocze! Dopóki nie podgryza, pozwalam jej na to. Uszczypnęła mnie tylko raz, a że zna słowo „Ała”, wystarczyło jedno „Ała”, żeby się zreflektowała i przestała (dzięki temu lepiej kontroluje teraz swoją siłę, bo wiedziałam przecież, że to nie było specjalnie).
Może to po prostu jakieś szczenięce nawyki, które wracają w okresie buntu... ale trzeba to skorygować.
Mój sposób: 1) przekierowuję gryzienie na zabawkę, 2) jeśli to nie działa, wstaję i ignoruję go przez 30 sekund, a potem wracam.
I powtarzam to w kółko, aż przestanie podgryzać.
Cześć!
Jak dla mnie, on się po prostu wami zajmuje :) wybiera wam pchły...
Ma prawie 9 miesięcy i wcześniej, jak był młodszy, tego nie robił.
I to naprawdę tylko przy mizianiu, a nie w trakcie zabawy czy w innych sytuacjach.
Ile on ma lat?
8 komentarzy na temat 8