ŚRODKOWA ALZACJA - Szukam miejsca nad wodą dla psa

C
Celtix Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim :)

Szukam jakiegoś miejsca nad wodą, żeby móc się popluskać razem z moim psem.

Problem polega na tym, że albo woda wygląda na naprawdę kiepską, albo jest super, ale za to psy mają zakaz wstępu :/

Więc jeśli są tu osoby z Alzacji, głównie ze środkowej części, znacie jakieś fajne miejscówki? Nawet jeśli to południe albo północ Alzacji, to i tak chętnie sprawdzę :p

Dzięki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

4 odpowiedzi
Sortuj według:
  • C
    Celtix Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Wogezy to super pomysł! Takie wspólne popołudnie mogłoby być naprawdę miłe :) Tak, znam dobrze jezioro Kruth-Wildenstein, ale wydaje mi się, że kąpiel jest tam zdecydowanie odradzana :/ Jeśli chodzi o rzeki, to znam ich całkiem sporo, ale mój pies na razie nie czuje się zbyt pewnie w wodzie. Chciałabym więc znaleźć miejsce, gdzie sama mogłabym wejść razem z nim, żeby mu pomóc (taki efekt plaży). W rzekach często jest lekki nurt i wiadomo, panicz od razu się stresuje x) Problem w tym, że w Alzacji mamy sporo żwirowni i zalewów, ale większość jest strzeżona i niestety bardzo często psy mają zakaz wstępu :/ A tam, gdzie można wejść, woda jest zazwyczaj bardzo słabej jakości :/
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Nie zapomnijcie o wszystkich rzekach!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć! Mieszkam w departamencie 68 i chciałem wam powiedzieć, że znam jedno miejsce nad wodą, ale nie mam pewności, czy można się tam kąpać – to jezioro tuż pod Bolenbergiem. Macie też jezioro Crutz (nie pamiętam już dokładnie pisowni), zaraz obok parku linowego.

No i jeszcze Lac Blanc, ale nie wiem, czy tam wolno się kąpać, trzeba by to sprawdzić.

Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem!

Przetłumaczony francuski
    Y
    Yoyolut Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

Sugeruję korzystanie z Google Maps – na mapie bardzo łatwo można wypatrzyć wszelkie zbiorniki wodne. Jeszcze nigdy nie spotkałem się z jeziorem ani stawem, gdzie psy miałyby zakaz wstępu.

A jeśli macie okazję, zapraszam w Wogezy – nie brakuje tu jezior i stawów, w których psiaki mogą się swobodnie wykąpać!

Miłego dnia!

Przetłumaczony francuski
  • 4 komentarzy na temat 4

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post