Suczka nie chce jeść ani wychodzić na spacery po sterylizacji
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Twoja suczka nie chce już chodzić na spacery, ale to może być po prostu kwestia bólu – czuje jakiś dyskomfort! Sterylizacja to niby rutynowy zabieg, ale dla psa to jednak spore obciążenie.
Chce jeść tylko to, na co ma ochotę, a Ty pewnie skaczesz wokół niej i bardzo ją rozpieszczasz – nie mówię tego z wyrzutem, bo sama mam tak samo, ale ona o tym doskonale wie i to wykorzystuje! Smaczki zawsze smakują lepiej niż karma! Jak naprawdę zgłodnieje, to zje swoje chrupki!
Jeśli chodzi o karmę, to zgadzam się z opinią użytkownika Jopetitpointer123 – Friskies to naprawdę nic dobrego dla psów. Ich reklamy tylko mnie śmieszą, bo to czyste kłamstwo. Jest tam więcej zbóż niż mięsa, a właściwie to mięsa nie ma tam prawie wcale.
Oto link, który wyjaśni Ci, jak odpowiednio dobrać karmę dla swojego psa.
http://nosamisleschiens.fr/comment-choisir-les-meilleures-croquettes-pour-son-chien/
Friskies to najgorszy syf, a ryż jest bardzo szkodliwy dla psów. Zmień tę karmę natychmiast, nikt ci nigdy nie mówił o tym, jak niebezpieczny jest Friskies?
(zboża pełnoziarniste 63%), mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego (8%*), produkty pochodzenia roślinnego, oleje i tłuszcze, roślinne ekstrakty białkowe, substancje mineralne, warzywa (0,08% warzyw w proszku, co odpowiada 0,5% warzyw).
Zboża (bardzo złe dla psa)
Produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego (kopyta, pióra, wymiona, dzioby itd.)
Zresztą reszta składu jest do bani, tą karmą powoli zabijasz swojego psa.
Jaką karmę jej podajesz?
Nie daję jej żadnych kości. Dostaje karmę Friskies i ryż. Zdarza się, że zje trochę ryżu.
Dajesz mu kości ze skóry wołowej? To bardzo szkodliwe i niebezpieczne: http://www.syntonieanimale.com/res/site62148/res623245_OsCuirBrutMortelPourVotreChien.pdf
Jaką karmę mu podajesz?
Nie wydaje mi się. Mam ją od miesiąca (jest ze schroniska) i kiedy byliśmy pierwszy raz u weterynarza, nic nie wspominał o problemach z zębami. Poza tym bez problemu zajada kości do gryzienia 👌
10 komentarzy na temat 10