Szczeniak mix pinczera i chihuahua

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Co myślicie o szczeniaku, który jest miksem pinczera i chihuahua? Jakie są wasze opinie?

Mieszkamy w domu z dwójką małych dzieci i dwoma kotami.

Z góry dzięki za wszystkie rady!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

32 odpowiedzi
Sortuj według:
  • R
    Rosie Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Super, ja mam jednego

Przetłumaczony francuski
    R
    Rosie Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Super, ja mam jednego

Przetłumaczony francuski
    POPStao
    Popstao Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Mam 6-miesięcznego chi-pina, który jest absolutnym słodziakiem – dużo z nim wychodzę i poświęcam mu mnóstwo czasu na zabawę. Jak przy każdym zwierzaku, a zwłaszcza szczeniaku, trzeba zainwestować sporo czasu i energii, szczególnie na początku, żeby go wychować i wprowadzić jasne zasady. Mój chi-pin jest przezabawny, ale lubi testować granice i ma naprawdę silny charakterek. Trzeba go socjalizować od małego, bo inaczej będzie obszczekiwał każdego napotkanego psa czy człowieka. Zupełnie nie zdaje sobie sprawy ze swoich gabarytów i jest bardzo odważny, czasem wręcz brawurowy, przez co może narazić się na niebezpieczeństwo. Przy tym wszystkim jest niesamowicie wierny i dzielny. Mam w domu też koty i suczkę chihuahua – wszyscy żyją w pełnej harmonii, bo każdy zna swoje miejsce, a ja zadbałam o odpowiednie zapoznanie ich ze sobą. Kiedy bierze się zwierzę, robi się to dla radości, jaką nam daje, ale moim zdaniem trzeba się solidnie zastanowić, jakie życie jesteśmy w stanie mu zaoferować. Jeśli pies miałby się nudzić albo całe dnie siedzieć sam, to według mnie czysty egoizm. To prosta droga do problemów i braku porozumienia. I to nigdy nie jest wina zwierzaka, tylko właściciela, który go wziął. Jeśli chodzi o dzieci, moje są już duże i wiedzą, że pies to nie zabawka. Takie małe łapki są bardzo kruche. Mój waży teraz 2,8 kg i myślę, że docelowo dojdzie do jakichś 3,4 kg. Moja chihuahua waży 2,2 kg. Nie zajmuję się rozmnażaniem, a pieski nie są ze sobą spokrewnione. Po prostu wnoszą mnóstwo ciepła do naszego ogniska domowego. Pracuję, ale tak sobie wszystko poukładałam, a dzieci są na tyle świadome ich potrzeb, że psiaki nie zostają same. Do tego są maskotkami całej okolicy i mam nawet wsparcie u starszych osób, które chętnie zabierają je na spacery. Te psy mogą żyć ponad 15 lat, więc to zobowiązanie na kawał czasu. Schroniska są pełne zwierząt właśnie przez taki brak pomyślunku na starcie...
    Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

No proszę, ależ to piękna historia, aż miło się to czyta! Dzięki Dany 75

Przetłumaczony francuski
    D
    Dany 75 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć wszystkim! Adoptowałam małą sunię, miksa pinczera z chihuahua. Ma 8 miesięcy i waży 1,9 kg. Uwielbia nasze dwa koty, które mają półtora roku, a one całkowicie to odwzajemniają. Jest wielką pieszczochą i bardzo dużo rozumie. Oczywiście kocha zabawy i jest mega energiczna – nie daje nam ani chwili wytchnienia, no chyba że akurat śpi!!! Jestem naprawdę zachwycona adopcją tej małej, to po prostu kochany psiak i jest bardzo bezproblemowa.
    Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

A może po prostu dostał odpowiedzi, których szukał, i usunął konto? Mógłby chociaż napisać „dzięki” i „cześć” na koniec 😒

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No wiesz, są tacy ludzie, którzy są tak bardzo pewni swojej racji, że jak tylko ktoś im się choć trochę sprzeciwi, to bach, znikają 🤣

Przetłumaczony francuski
    Damathe
    Damathe Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Bo nie było po jego myśli? Albo nie spodobały mu się niektóre odpowiedzi?

Gdybym strzelał focha za każdym razem, gdy ktoś nie przyznawał mi racji, już dawno by mnie tu nie było 👌😁

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Bo nie było po jego myśli? Albo nie spodobały mu się niektóre odpowiedzi?
    Przetłumaczony francuski
    Damathe
    Damathe Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Wygląda na to, że uraziliśmy autora posta 😔

Dlaczego miałby być urażony?

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 32

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post