W jakim wieku pies się uspokaja?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Chciałbym się dowiedzieć, w jakim wieku pies staje się spokojny, ułożony i przestaje rozrabiać w domu, gdy zostaje sam?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

31 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

No tak, ale dopóki nie robi żadnych szkód w mieszkaniu, to jest okej.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Suczka mojej najlepszej przyjaciółki ma 3 lata, a zachowuje się, jakby miała 5 miesięcy! Ciągle szczeka, gryzie albo liże po stopach!!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    W jakim wieku Belle się uspokoiła? Bo mam wrażenie, że mój jest teraz bardziej opanowany, oczywiście poza dworem, bo jak widzi innego psa, to zachowuje się jak typowy dzieciak. Dzisiaj zrobiłam test z zostawaniem samemu: wyszłam na 5 minut, a jak wróciłam do domu, to grzecznie siedział na swoim miejscu, więc go pochwaliłam. Potem wyszłam na 10 minut i to samo, dalej był na miejscu, więc znowu go pochwaliłam :)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nie martw się, moja sunia miała tak samo jak Ramses, kiedy zostawiałam ją samą, ale w końcu się uspokoiła.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

A jak tam z wychowaniem?? Zna jakieś komendy?? Jak tylko wychodzimy, to on strasznie się stresuje i niszczy mi wszystko w domu, więc po prostu boję się go zostawiać samego.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

To zależy od temperamentu psa i jego wychowania. Ale zazwyczaj pies wycisza się około półtora roku do dwóch lat.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Aaaa, no jasne, bo właśnie niektórzy mi mówią – tak jak Angelique – że półtora roku czy dwa lata, a inni znowu twierdzą, że to zależy od temperamentu psa.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Prawie wszystkie psiaki, które znam, to tak od półtora roku/2 lat.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, sclub7 ma całkowitą rację, na to nie ma wieku ^^

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wiek nie gra roli!!! Przy odpowiednim wychowaniu, zaczętym dość wcześnie i dobrze prowadzonym, pies może załapać, co wolno, a czego nie wolno robić....... jasne, z wiekiem może się uspokoić, ale do tego czasu będzie już w wieku emerytalnym!!!!!! haha .... ja mam psa, który od małego był spokojny, ma teraz 4 lata, a psoty to po prostu część jej życia – narozrabiała już swoje i pewnie jeszcze nie raz coś zmajstruje....

Przetłumaczony francuski
  • 30 komentarzy na temat 31

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post