W jakim wieku zmienia się kolor oczu u szczeniaka?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

W jakim wieku zmienia się kolor oczu u szczeniaka?

Hej!

Jak pewnie wiecie, za kilka tygodni zamieszka ze mną owczarek australijski. Ma on umaszczenie red tricolor i niebieskie oczy. Chciałbym się dowiedzieć, w jakim wieku średnio zmienia się kolor oczu... żeby wiedzieć, czy ten kolor zostanie na stałe, czy wkrótce się zmieni.

Przejrzałem mnóstwo zdjęć w sieci i te o takim umaszczeniu z niebieskimi oczami są najwyraźniej dość rzadkie.

A tak przy okazji, czy uważacie, że oczy różnobarwne często występują u psów tej rasy?

Oto fotka oczu mojego malucha, żebyście mogli rzucić okiem na ich kolor:

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

4 odpowiedzi
Sortuj według:
  • E
    Eveannie23 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Mam pytanie w tym temacie. Mam owczarka australijskiego, który ma półtora roku. Jak był szczeniakiem, to do około 4. miesiąca miał niebieskie oczy, a potem stały się bladozielone (szałwiowe). Dzisiaj zauważyłem, że jego tęczówka znowu robi się niebieska na brzegach. Czy to możliwe, żeby oczy zmieniły kolor po raz drugi?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzięki wam obojgu. Tak, to nie jest najważniejsze, to tylko taka zwykła ciekawość. Nieważne co z tego wyjdzie, mój staruszek i tak będzie piękny!
    Przetłumaczony francuski
    Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mój aussie miał takie „miętowe” oczy co najmniej do 6. miesiąca życia.

Teraz ma już złote.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Jedni powiedzą ci, że kolor „ustala się” w wieku czterech tygodni, inni, że może się on zmieniać nawet do roku. Najlepiej po prostu się nad tym nie zastanawiać i kochać psa za to, że jest „wyjątkowy”. W końcu jest twój!
    Przetłumaczony francuski
  • 4 komentarzy na temat 4

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post