Zapach moczu na płytkach

L
Laurajfrz Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim, mam mały problem

Mam szczeniaka, który ma prawie 4 miesiące, więc jesteśmy w trakcie nauki zachowywania czystości. W ciągu dnia wpadek prawie nie ma – piesek sika albo na tarasie, albo podczas spacerów (wychodzimy 3-4 razy dziennie). Niestety w nocy, mimo że wyprowadzam go tuż przed pójściem spać i rano zaraz po przebudzeniu, sika 2-3 razy (tak przy okazji, jeśli macie jakieś rady na naukę czystości w nocy, to chętnie przyjmę, ale proszę bez techniki z klatką).

W mieszkaniu mam płytki i mimo sprzątania oraz dezynfekcji, fugi przesiąkły zapachem moczu... A przecież codziennie odkurzam i myję podłogę mopem – mam lekkiego bzika na punkcie czystości, a od kiedy jestem w ciąży, to już w ogóle mi się pogorszyło, lol

Próbowałam Sanytolu, na początku działał nieźle, ale wciąż czuję ten zapach, od którego robi mi się niedobrze, mimo że wiem, że to nie wina mojego malucha.

Macie jakieś magiczne sposoby, które naprawdę wywabiły ten zapach? I czy macie jakieś patenty na to, żeby w mieszkaniu ze zwierzętami pachniało czystością?

Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

4 odpowiedzi
Sortuj według:
  • M
    Mel1 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

U mnie tak samo – ocet. Soda oczyszczona też świetnie działa jako neutralizator zapachów.

Fajne przepisy znajdziesz w Google, wpisując „domowy odświeżacz ocet soda”.

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Tak, ocet spirytusowy jest super: najlepiej użyć starej szczoteczki do zębów, żeby lepiej doczyścić fugi.

Cierpliwości, on ma dopiero 4 miesiące, jeśli chodzi o zachowanie czystości w nocy. Niektórzy wychodzą ze szczeniakiem w nocy. Ja nigdy tego nie robiłem😁

Przetłumaczony francuski
    L
    Laurajfrz Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Właśnie wypróbowałam i faktycznie zapach się zmniejszył! Myślę, że jutro to powtórzę, a w przyszłości, jak tylko zdarzy się jakieś siku, będę to tym czyścić. Dzięki!

Przetłumaczony francuski
    D
    Del2244 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć!

Moim zdaniem najlepszym sposobem na zapachy jest biały ocet. Te sprzedawane jako gotowe środki czystości mogą być nawet perfumowane. Możesz go używać bez żadnych ograniczeń do sprzątania wszystkiego w domu – działa po prostu magicznie 😉

Przetłumaczony francuski
  • 4 komentarzy na temat 4

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post