Zmiana danych właściciela w czipie

Zazou04
Zazou04 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

To dość delikatna sprawa.

Przejęłam moją sunię od byłej mojego chłopaka, która miała ją od szczeniaka. Potem oddała ją mojemu chłopakowi.

Kiedy pojawiłam się w jej życiu, sunia była zamknięta w szafie (około 1 m na 80 cm), w ciemnościach. Była samą skórą i kośćmi, bardzo nieufna. Potrzeby mogła załatwiać tylko na balkonie i widziałam, że bardzo źle się z tym czuła.

Bardzo zaangażowałam się w pomoc temu psu. Jeszcze zanim zaczęłam być z moim chłopakiem, zabierałam ją na spacery. Za pierwszym razem, gdy wyszłam z nią na dwór, w jej odchodach było mnóstwo robaków...

Miała 3 lata i nigdy nie była zaczipowana ani zaszczepiona. Była mojego chłopaka odeszła i zostawiła psa mojemu partnerowi. Kupowałam jej dobrą karmę, mnóstwo z nią wychodziłam, sunia odzyskała formę i zaufanie do ludzi, ale wciąż bardzo boi się mojego faceta.

Wymusiłam na moim partnerze wizytę u weterynarza na szczepienia, czipowanie i odrobaczanie, i sama za wszystko zapłaciłam. Ale zrobiłam ogromną głupotę – pozwoliłam, żeby w dokumentach wpisali jego dane...

A teraz właśnie się rozstajemy. Gdyby mnie nie było, on byłby w stanie zapomnieć o podaniu jej wody i jedzenia przez kilka dni z rzędu. Woli wyjścia z kumplami niż spacer z psem.

Czy ktoś ma jakiś pomysł, jak mogłabym przerejestrować czipa na siebie? On doskonale wie, że ten pies jest dla mnie wszystkim i na pewno nie zawaha się, żeby robić mi pod górkę...

Z góry dziękuję za pomoc.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

21 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Damathe
    Damathe Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Osobiście po prostu pojechałbym z psem i kropka.

Przetłumaczony francuski
  • 21 komentarzy na temat 21

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post