Czy miniaturowe golden retrievery w ogóle istnieją???

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hejka!

Mam małe pytanko o golden retrievera:

czy miniaturowe golden retrievery w ogóle istnieją?

Mogę wam wrzucić ich zdjęcia w porównaniu ze standardowymi:

Czy miniaturowe golden retrievery w ogóle istnieją???

No i to by było na tyle, to wszystko, co chciałam wiedzieć

Dzięki za wasze odpowiedzi!

😌

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

15 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Albo ewentualnie retriever z Nowej Szkocji ^^

Przetłumaczony francuski
    Maxime2008
    Maxime2008 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mini Golden Retriever to krzyżówka Goldena z Cocker Spanielem albo Goldena z Pudlem.

Dzięki temu powstaje mniejszy psiak, który z wyglądu przypomina klasycznego Golden Retrievera.

Są one również znane pod nazwą Comfort Retriever.

Przetłumaczony francuski
    C
    Christophe64 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Od 10 lat mam golden retrievera. Wcale nie wyrósł na dużego psa, został taki średni i ma całą brązową sierść. Wszyscy weterynarze, u których byłem, powtarzają, że to czystej rasy pies – i ojciec, i matka to goldeny. Rodzice są duzi, a on został średniakiem, ale za to jest niesamowicie inteligentny. Jak chce wyjść, pokazuje mi smycz. Kiedy jest głodny, staje przed lodówką i ani drgnie. Jak pada deszcz, to za nic nie chce wyjść na zewnątrz – zakrywa sobie łapami oczy albo uszy, jakby nie chciał nic słyszeć ani widzieć. Co wieczór, kiedy chce iść do łóżka, ściąga koce z kanapy i targa je za sobą, a jak nie idę za nim wystarczająco szybko, to na mnie szczeka. Dla mnie ta rasa jest po prostu niesamowita. Nigdy go tego wszystkiego nie uczyłem, a mam go od samego urodzenia. Strasznie kocham mojego małego Bakou. christophe

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Moim zdaniem te miniaturki to po prostu szczeniaki... ale poza tym, każdy ma swój rozmiar ^^
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No cóż... nie wydaje mi się... W przeciwnym razie to raczej nie jest rasowiec, musi być jakąś krzyżówką... Albo po prostu to jeszcze młody pies...

Zgadzam się

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie zauważyłem na tym pierwszym zdjęciu, że maluch ma białe plamki 🤷

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Zgadzam się co do pierwszego zdjęcia, ale zupełnie nie zgadzam się z kolejnymi.

Hendrix jest rasowy i ma podobny pyszczek

(Zdjęcie, gdy miał około 6 miesięcy)

Przetłumaczony francuski
    Missloute
    Missloute Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

To mieszaniec. Widać to zwłaszcza na pierwszym zdjęciu: goldeny nie mają bieli na klatce piersiowej ani na palcach. Na fotkach ten mniejszy co prawda wygląda na młodszego, ale i tak ma zbyt smukłą głowę jak na psa rasowego.

No właśnie, też tak mi się wydawało, u goldenów nie ma białego. Mam wrażenie, że on ma trochę głowę labradora... I że to jeszcze szczeniak

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Na fotkach wyraźnie widać, że nie ma jeszcze dorosłej sierści i klatka piersiowa nie jest w pełni rozwinięta. No i u szczeniaków często ma się wrażenie, że uszy są za duże xD Zresztą widać to po głowie – sama miałam dwa goldeny od szczeniaka, więc łatwo rozpoznać takiego poniżej roku, nawet jeśli wzrostem dogonił już dorosłe psy. Patrząc na wielkość tych tutaj, muszą mieć tak z 5-6 miesięcy, a mój Hendrix w wieku 6 miesięcy był już nawet większy.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

To mieszaniec. Widać to zwłaszcza na pierwszym zdjęciu: goldeny nie mają białych znaczeń na klatce piersiowej ani na palcach.

Na zdjęciach ten mniejszy wygląda co prawda na młodszego, ale i tak ma zbyt wąską głowę, żeby to był pies rasowy.

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 15

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post