Jaką wysokość ogrodzenia polecacie?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Wszystko zależy od Twojego psa, od tego, co go motywuje... no i od jego pomyślunku.
Moja labradorka nigdy nie przeskakuje przez płot, który ma tylko 1,20 m, mimo że widziałam ją tysiące razy, jak skacze o wiele wyżej i to praktycznie bez rozbiegu (na przykład, żeby kłapnąć muchę albo złapać frisbee w locie)... trochę jak te konie, mistrzowie skoków przez przeszkody, którym nawet nie przejdzie przez myśl, żeby przeskoczyć własne ogrodzenie 😅
Za to próbowała już przejść, kopiąc POD płotem.
Więc te 80 cm Twój labrador pokona z palcem w nosie, jeśli tylko będzie miał na to ochotę. Z obrożą elektryczną – nie. Zresztą w takim przypadku płot w ogóle nie jest potrzebny, wystarczy po prostu zakopać przewód w ziemi.
Cześć, czy moje ogrodzenie o wysokości 80 cm wystarczy dla labradora?
Cześć, 1,50 m będzie w porządku, jeśli Twój pies nie ma tendencji do ucieczek. 2,00 m wybierz, jeśli uważasz, że istnieje ryzyko ucieczki lub jeśli Twój teren ma dość spory spadek.
Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi!
Mur o wysokości 1,50 m plus drewniana deska (zapomniałem, jak to się nazywa🤣🤣).
Co o tym sądzicie?
Też muszę zrobić ogrodzenie... zdecydowałem się na panele o wysokości 1,53 m...
Dzień dobry,
U nas mamy 1,80 m – goldeny to nie są jacyś wielcy mistrzowie skoków, więc u Was 1,50 m na pewno w zupełności wystarczy.
Warto też sprawdzić, jakie wymogi stawia w tej kwestii Wasz urząd gminy.
8 komentarzy na temat 8