Mój pies nic nie jadł od 24 godzin i burczy mu w brzuchu

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór,

Chciałabym prosić o kilka porad lub podzielenie się doświadczeniami w związku z czymś, co mnie bardzo niepokoi u mojej suni.

Otóż ona nic nie jadła od 24 godzin. Nie chce tknąć nawet swoich ulubionych psich ciasteczek (za którymi normalnie szaleje). Nie wygląda na zmęczoną czy coś w tym stylu – bawi się, śpi itd., ale kompletnie nic nie zjadła. (Zazwyczaj jest przyzwyczajona do dwóch posiłków dziennie o stałych porach i do swojej karmy).

To, co martwi mnie najbardziej, to odgłosy z jej brzucha – nie mija nawet 5 sekund, żeby nie było słychać naprawdę głośnego burczenia!

Zrobiła tylko małą kupkę... Zazwyczaj nie ma żadnych problemów z zaparciami i wszystko z wypróżnianiem jest w porządku!

Nie rozumiem tej nagłej zmiany, nic nie zmieniałam w jej żywieniu...

Jedynie wczoraj zabrałam ją na wybieg dla psów, gdzie bawiła się z wieloma psami i jedna pani dała jej smakołyk, który, jak podejrzewam, mógł zawierać zboża... (które nie są dla nich zdrowe). Zastanawiam się, czy mogła coś złapać – jakąś chorobę, grypę żołądkową albo czy to zaparcie...

To mój pierwszy piesek i pewnie martwię się na zapas, ale to wszystko jest tak nagłe, że wydaje mi się naprawdę dziwne...

Wzięłam ją 3 miesiące temu ze schroniska, więc nie znam jej przeszłości :/

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

6 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Stella42
    Stella42 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    To samo, co pisały Soucaille i Mariegame – idź do weterynarza.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jakieś wieści?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To nie ma nic wspólnego z jakimś zbożowym smaczkiem. Leć szybko do weterynarza, bo jeśli zjadła skarpetkę albo coś w tym stylu, to może być zagrożenie życia.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Zboża nie dają takiego efektu.

To pilny przypadek, natychmiast do weterynarza.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć,

Zadzwoń do weterynarza, żeby się uspokoić – to może być dobry pomysł. Przy tak nagłej zmianie lepiej nie zwlekać.

Z drugiej strony, wszystko zależy od wielkości smakołyka. Jeśli zjadł połowę opakowania, to myślę, że zboża mogły mu rozregulować układ pokarmowy; ale jeśli to był tylko jeden mały chrupek, to szczerze wątpię, żeby to było przyczyną.

Przetłumaczony francuski
  • 6 komentarzy na temat 6

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post