Piesek czy suczka??
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Nie ma na to twardych reguł – mówi się, że pies jest bardziej opiekuńczy wobec swojej pani, ale suczka też potrafi być bardzo oddana i bronić właściciela.
Zawsze miałam samce, najpierw w domu rodzinnym, a potem już u siebie. Dla mnie to bardziej praktyczne rozwiązanie, bo suczka ma cieczkę dwa razy w roku, co bywa dość uciążliwe.
Charakter psa i suczki faktycznie trochę się od siebie różni, ale wiele zależy od konkretnej rasy i po prostu od danego osobnika, nie ma tu jednej zasady.
Kiedy wybieram szczeniaka, biorę tego, który sam do mnie lgnie. Niekoniecznie musi to być ten pierwszy, który podbiegnie, ale taki, który naprawdę mocno zabiega o mój kontakt.
Do tej pory miałam szczęście – chciałam samce i zawsze z samcem wracałam do domu. Ale gdyby to suczka tak bardzo "przykleiła się" do mnie i nie odstępowała na krok, to na pewno wróciłabym z dziewczynką.
Chcę przez to powiedzieć, że nie ma na to żadnej reguły... sprawdźcie raczej, z którym szczeniakiem z miotu złapiecie najlepszą chemię!
Moja rodzina i ja zawsze mieliśmy tylko suczki. Dwa lata temu, kiedy poszłam do schroniska, żeby adoptować nowego towarzysza, oczywiście nastawiałam się na suczkę... a wróciłam z 10-miesięcznym samcem. To była miłość od pierwszego wejrzenia i największy pieszczoch, jakiego kiedykolwiek miałam!
14 komentarzy na temat 14
- Szybki i skuteczny powrót ukochanej osoby w 24h +22991752665
- Szybki i skuteczny powrót ukochanej osoby w 24h +22991752665