Wychodzenie ze szczeniakiem po jedzeniu (załatwianie potrzeb)

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej kochani,

chciałam was zapytać, po jakim czasie od posiłku powinnam wychodzić z moim około 2-miesięcznym szczeniakiem? Tak po godzinie? Godzinie i piętnastu minutach? Próbuję jakoś wyczuć ten moment, żeby zdążyć przed jego małą kupką!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

9 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Gigi397
    Gigi397 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Wiem i właśnie dlatego mój biszon Champagne nie będzie miał w 2018 roku żadnego szczepienia przypominającego, a jedynie badanie krwi. Ta cała klika – weterynarze, laboratoria i cała ta reszta – nie dorobią się na mnie lollllllllllllll. gigi
    Przetłumaczony francuski
    R
    Roucoulou64 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Aha, rozumiem ^^ Weterynarze dużo gadają, mnóstwo rzeczy doradzają i wciskają nam masę towaru, a wcale nie wszystko jest takie dobre. Nie zapominajmy o pieniądzach i o wetach, którzy trzymają się utartych schematów, nie zastanawiając się nawet, czy to w ogóle pomaga.

A co to w ogóle są te nic-naki?

Przetłumaczony francuski
    Gigi397
    Zgłoś
    Ups Roucoulou, zapomniałam dopisać „nie”, miało być „nie zapomnij”, bo o tym nie wspomniałeś. No cóż, najwyraźniej mu to służyło, bo weterynarz nic nie znalazł w corocznym badaniu krwi. Oki, jeśli chodzi o ciastka LU, to sprawdzę skład w supermarkecie, ale to mój weterynarz powiedział mi, że herbatniki nic-nac są okej. Dzięki Roucoulou gigi
    Przetłumaczony francuski
    R
    Zgłoś

Hej, Roucoulou zapomnij o małym smakołyku, jeśli załatwi się na zewnątrz.

Wydaje mi się, że nie wspominałem o żadnym smakołyku w mojej wiadomości.

Jeśli chodzi o herbatniki typu LU, które dajecie swoim psom w nagrodę, to są one EKSTREMALNIE szkodliwe dla naszych psiaków (dla nas ludzi zresztą też, choć z mniejszymi konsekwencjami). W takich ciastkach nie ma prawie nic naturalnego, za to pełno chemii, a przede wszystkim mnóstwo CUKRU i ZBÓŻ! To produkt wysoko przetworzony, a nie naturalny... Co jest bardzo złe dla zdrowia psów! Nawet jeśli podajecie je w małych ilościach, to te małe porcje się powtarzają, co ma swoje skutki.

Psy są mięsożercami i nie są stworzone do przyswajania takich składników odżywczych w dużej ilości, czyli TŁUSZCZÓW i WĘGLOWODANÓW, których i tak jest zazwyczaj o wiele za dużo w większości przemysłowych suchych karm.

Przetłumaczony francuski
    Gigi397
    Zgłoś

Hej, Roucoulou zapomina o małym smaczku, jeśli załatwi się na zewnątrz. Mój, jak był szczeniakiem, dostawał nagrodę zaraz po „szybko, szybko”.

Teraz, kiedy brakuje mu zaledwie 12 dni do drugich urodzin, sam się już o nią dopomina. Czasem to pół godziny później albo i więcej, bo po wszystkim lubi sobie uciąć drzemkę na trawienie. Jako smaczki zawsze daję mu zwykłe herbatniki, coś w stylu LU. Jak miał około 6 miesięcy, dostawał pół ciasteczka, ale u mojego to były takie „nic-naki”, jeśli kojarzysz – to takie małe herbatniki w kształcie literek. Nie są duże, na początku dawałam połówkę, a zobaczysz, że jak podrośnie i zacznie je błyskawicznie zjadać, to będziesz mogła dawać więcej. No i pamiętaj, absolutnie żadnej czekolady. Miłego wieczoru i wygłaskaj malucha. gigi

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Ja bym go wyprowadził tuż przed i odczekał przynajmniej 30-40 min, żeby na spokojnie przetrawił...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, właśnie to miałem zamiar zrobić, tylko ten mój wielki leniuch poszedł na porządną drzemkę po jedzeniu. Wyjdę z nim, jak tylko się obudzi. I oczywiście nigdy na niego nie krzyczę, kiedy załatwi się w domu, za to bardzo go chwalę, kiedy zrobi to na dworze!

Przetłumaczony francuski
    R
    Zgłoś

Cześć! Żeby poprawnie i jak najszybciej nauczyć szczeniaka czystości, powinieneś wyprowadzać go co 2 godziny, a także po każdym posiłku, każdej drzemce i po każdej wspólnej zabawie.

Pamiętaj, żeby go chwalić (nawet bardzo wylewnie!), kiedy załatwi się na zewnątrz, i ignorować, gdy zrobi to w domu. Pod żadnym pozorem nie wolno go za to karcić ani karać!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Wyprowadzamy szczeniaka od razu, jak tylko zje! U dwumiesięcznego malucha kupa pojawia się zaraz po posiłku! Szybka akcja! Miłego dnia.
    Przetłumaczony francuski
  • 9 komentarzy na temat 9

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post