Szczeniak gryzie dzieci i nas

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś
Dobry wieczór, chciałabym się dowiedzieć, jak oduczyć mojego szczeniaka gryzienia. Mała skończyła dzisiaj 4 miesiące. Za każdym razem, gdy moje dzieci bawią się razem (nie z pieskiem), ona do nich podbiega i zaczyna je podgryzać. Nawet gdy dzieci krzyczą, że je boli, ona nie przestaje. Pewnie chce się po prostu bawić, ale muszę to jakoś skorygować. Próbowałam zostawiać ją w domu na smyczy, kazać jej leżeć, ale problem ciągle wraca. Do tego dochodzą spacery – kiedy idę normalnie, jest w porządku, ale gdy tylko podbiegnę, ona od razu próbuje gryźć mnie po łydkach. Dzieci w ogóle nie mogą jej wyprowadzać, bo ciągle je podgryza. Bardzo mi zależy, żeby to naprawić, zanim zrobi się naprawdę ciężko albo dojdzie do jakiegoś nieszczęścia. Moje dzieci i tak są już wystraszone – dwa tygodnie temu mieliśmy dużego golden retrievera, który skoczył mojej córce do twarzy i musieliśmy go uśpić. Ta mała zachowywała się tak już wcześniej, więc to nie jest tylko kwestia traumy po tamtym psie. Naprawdę potrzebuję pomocy, bo nie chcę być zmuszona do jej oddania.
Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

23 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Po pierwsze, nie uśpiłam psa dlatego, że skoczył na moje dziecko, tylko dlatego, że ugryzł je w twarz. Serio, nie jestem jakaś nienormalna i nie pisałam tutaj po to, żeby słuchać wyzwisk. Przyszłam tu po rady dla mojego szczeniaka i kropka. I tak, sprawdzałam potrzeby mojego psa, wiem, że to aktywna rasa, nie w tym rzecz. Chcę po prostu dostać jakieś wskazówki, żeby przestała gryźć moje dzieci. To nie jest mój pierwszy pies i na pewno nie ostatni. I dla jasności: w żadnym wypadku nie dzieje jej się krzywda, jest bardzo dobrze traktowana. Moim jedynym problemem jest to, że chcę znaleźć sposoby, żeby przestała podgryzać dzieci i żebyśmy mogli z nią normalnie biegać, to wszystko.

Przetłumaczony francuski
    Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Anouko, jestem wstrząśnięta lekturą Pani postu.

Ewidentnie nie zna się Pani na psach i szczerze uważam, że na tym etapie życia nie powinna Pani mieć psa. Jeśli znajdzie Pani dobrego opiekuna, który podejmie się wychowania Pani szczeniaka, radzę go odsprzedać.

Nikt nie powie Pani, jak jeszcze bardziej dręczyć tego biednego psiaka, tak samo jak nikt nie poradziłby Pani zamykać dzieci, żeby mieć święty spokój. Szczeniak, tak samo jak dziecko, potrzebuje zabawy, przebywania z innymi psami w swoim wieku i spożytkowania energii.

Gdyby dowiedziała się Pani choć odrobinę o tym, jak postępować ze szczeniakiem, nie byłaby Pani teraz tą coraz bardziej znęcającą się nad zwierzęciem właścicielką, którą się Pani staje.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Po co brać szczeniaka, skoro nie wiecie, jak go wychować?

Po co wzięliście husky'ego?

I wybaczcie, ale dla mnie to nie jest normalne, żeby uśpić psa tylko dlatego, że skoczył na dziecko (gdybym tak do tego podchodziła, to wszystkie moje psy już by nie żyły ^^').

Przetłumaczony francuski
  • 23 komentarzy na temat 23

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post